Άμεση και καθοριστική ήταν η παρέμβαση του προέδρου της Παστίδας Σάββα Πάττα, στην καταγγελία που είχε υποβληθεί σήμερα το πρωί στο Black Monday.gr και αφορούσε στην εναπόθεση μπαζών έξω από το νηπιαγωγείο της περιοχής. Ο πρόεδρος της Κοινότητας μάλιστα, αποκάλυψε στο Black Monday.gr, ότι όλα τα δημόσια κτίρια της περιοχής θα έχουν πρόσβαση για ΑμΕΑ, προκειμένου να δίδονται ίσες ευκαιρίες σε όλους τους ανθρώπους. 

Σε ότι αφορά στην αγανάκτηση των γονέων που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο της Παστίδας, ζήτησε την κατανόησή τους και την υπομονή τους, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες πρόσβασης ΑμΕΑ στο σχολείο. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Σάββας Πάττας, εξήγησε ότι, η μία μπάρα έχει ήδη κατασκευαστεί, αλλά λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή, οι εργασίες εκτέλεσης της δεύτερης μπάρας διακόπηκαν, γι’ αυτό και τα μπάζα παραμένουν εξωτερικά του σχολείου. Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες, για την εκτέλεση των οποίων θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα μπάζα, τότε θα υπάρξει άμεση απομάκρυνση. 

Κατά τα όσα είχαν δηλώσει στο Black Monday.gr, γονείς των παιδιών, φέτος στο σχολείο πηγαίνει και ένα παιδί που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και γι’ αυτό ορθά και έγκαιρα κατασκευάστηκαν δύο μπάρες προκειμένου να είναι εύκολη η πρόσβασή του. Γι ‘ αυτό άλλωστε, αξίζουν συγχαρητήρια στους αρμοδίους, αφού σε κάθε περίπτωση πρέπει τα παιδιά όλων να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και στην πρόοδο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Σάββα Πάττα, θα εκτελεστούν εργασίες πρόσβασης ΑμΕΑ σε όλα τα δημοτικά – δημόσια κτίρια της Παστίδας και ειδικότερα σε όλα όσα δεν έχουν ήδη πρόσβαση, όπως είναι το δημοτικό κατάστημα.

Πηγή: Black Monday.gr 

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΣΤΙΔΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.