Ο Άτλας είναι ένα φοβερό ανθρωποειδές ρομπότ που έρχεται για να ανατρέψει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τα ρομπότ – Ένα επίτευγμα της Boston Dynamics κατασκευασμένο για την Google – Με ύψος 1,88 και βάρος 150 κιλά το ανθρωποειδές ρομπότ έρχεται για να κατακτήσει τον κόσμο της Τεχνολογίας και όχι μόνο

Πρώτα έτρεξε πάνω σε βράχια μέσα στο εργαστήριο, αργότερα δοκιμάστηκε στο τρέξιμο μέσα σε δάσος. Ο Άτλας εντυπωσίασε τους κατασκευαστές του γιατί κατόρθωσε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να σταθεί στο ύψος του…

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιον δρομέα, αλλά για το νέο επίτευγμα της Google, ένα ανθρωποειδές ρομπότ, που κατασκεύασε για λογαριασμό της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης η εταιρεία Boston Dynamics. Ο Άτλας, όπως είναι το όνομα του ρομπότ, έχει ύψος 1.88 μ. και βάρος 150 κιλά.

Ο ιδρυτής της Boston Dynamics, Marc Raibert, παρουσίασε το βίντεο με τις ικανότητες του ανθρωποειδούς, σε συμπόσιο στο Κέιμπριτζ στις 3 Αυγούστου. Ο Raibert τόνισε ότι παρόλο που πολλές ανταγωνίστριες εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει παρόμοιο λογισμικό για την κατασκευή ανθρωποειδών ρομπότ, το λογισμικό που διαθέτει ο Άτλας, είναι πολύ πιο εξελιγμένο. Ο ίδιος τόνισε ότι η εταιρεία μελέτησε ενδελεχώς την κίνηση ανθρώπων και ζώων, προκειμένου να κατασκευάσει το ανθρωποειδές με στόχο το σταθερό περπάτημα και την αποφυγή πτώσης.

Το βίντεο που παρουσιάστηκε και έδειχνε το ανθρωποειδές να τρέχει μέσα στο δάσος απέδειξε ότι ο σκοπός επετεύχθη. Επόμενος στόχος η βελτίωση των ανθρωποειδών ώστε να φθάσουν και να ξεπεράσουν τους ανθρώπους!

Leave a Reply

Your email address will not be published.