Επιμένει η πρόεδρος της Βουλής: Παράνομο και επονείδιστο το χρέος – Να μην το πληρώσουμε – Κάνει αυτοκριτική, τονίζοντας ότι υπάρχουν πράγματα που δεν πρόλαβε να κάνει – Έπειτα από 45 λεπτά διαρκούς μονολόγου αποχώρησε ο Δημήτρης Στρατούλης, που ήταν παρών

Συνέντευξη Τύπου, στην οποία επιχειρεί έναν απολογισμό της εξάμηνης θητείας της μέχρι σήμερα, αλλά και παρουσιάζει τον προγραμματισμό έργου για το επόμενο διάστημα, παραχωρεί αυτήν την ώρα η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η συνέντευξη, που μεταδίδεται ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής, ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 15:30, ωστόσο ξεκίνησε περί τις 16:15. Παρών ήταν και ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος ωστόσο αποχώρησε, έπειτα από 45 λεπτά συνεχούς μονολόγου της προέδρου της Βουλής.

Η τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να απαντήσει σε σειρά επικρίσεων που δέχεται το τελευταίο διάστημα -ιδίως από τους υπουργούς κ.κ. Μάρδα και Πανούση.

Για το λόγο αυτό, εξάλλου, απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να της παρέχει «προστασία» από τις επιθέσεις αυτές.

Κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, η πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας σε πρώτο ενικό, είπε ότι μπόρεσε να ξεκινήσει την υλοποίηση πολλών πραγμάτων που είχε υποσχεθεί. «Θα σας αναφέρω εκείνα τα οποία έγιναν, εκείνα τα οποία θα γίνουν και θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας» είπε, απευθυνόμενη στους εκπροσώπους του Τύπου.

Εν συνεχεία, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν πρόκειται για μία «στημένη» συνέντευξη, ενώ παρουσίασε τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ευχαριστώντας τα μέλη της, αλλά και όσους προσήλθαν και κατέθεσαν σε αυτήν, όπως τους κ.κ. Ρουμελιώτη και Ρωμανιά.

Επέμεινε ότι το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, επαχθές, επονείδιστο και είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να το πληρώσει, ενώ υποστήριξε ότι το πόρισμα της Επιτροπής αποκαλύπτει και το βαθμό ευθύνης της διαπλοκής στη δημιουργία του.

Ακόμη, επιτέθηκε στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Επιτροπής για το Χρέος, ενώ τόνισε ότι το σκάνδαλο της Siemens είναι το μεγαλύτερο μεταπολιτευτικά.

Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο, για να παρατηρήσει ότι δεν έχει αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ασσυρίων και αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνει.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Leave a Reply

Your email address will not be published.