Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται στις 18 Ιανουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα, δύο Έλληνες, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ο ένας εξ’ αυτών είναι ήδη κρατούμενος σε δικαστική φυλακή της χώρας, ενώ ο άλλος διαμένει σε περιοχή της Ρόδου. 

Ο πρώτος κατηγορούμενος, κάτοικος Ρόδου, εισήγαγε κατ’ εξακολούθηση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα δύο φορές στη Λίνδο δέματα με 17.870 και 18.060 γραμμάρια με ναρκωτική ουσία KHAT, από την Αφρική. Επίσης, εισήγαγε σε διαφορετικές περιπτώσεις ακόμη οκτώ δέματα ναρκωτικών ουσιών, συνεχίζοντας τη δραστηριότητά του και σε επόμενα χρονικά διαστήματα. Τα ναρκωτικά που φέρεται να διακίνησε σε χρηματική αξία φέρεται να ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, επίσης Έλληνας, εντός του μηνός Ιουνίου 2014, κατείχε 35.930 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας KHAT, την οποία απέστειλε από χώρα της Αφρικής, σε κάτοικο της Ρόδου και συγκεκριμένα της Λίνδου, χωρισμένα σε δύο δέματα. Οι αστυνομικοί, που ενήργησαν τις έρευνες, εντόπισαν και στοιχεία που αφορούν στη διακίνηση χρηματικών ποσών.

Τους κατηγορούμενους βαρύνουν – κατά περίπτωση – τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (με την ειδικότερη μορφή της εισαγωγής κατ’ εξακολούθηση, κατοχής και αποστολής) από δράστη που ενεργεί κατ’ επάγγελμα και το όφελος υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (με την ειδικότερη μορφή της διαμεσολάβησης και κατοχής) από δράστη που ενεργεί κατ’ επάγγελμα και το όφελος υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ.

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος Νικήτας Μπόλκας.

Πηγή: www.blackmonday.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.