Λίγο πριν κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη στις 17 Νοεμβρίου, η δεύτερη ταινία του Χριστόφορου παπακαλιάτη «Ένας άλλος κόσμος» παρουσιάστηκε από τον ίδιο, ο οποίος είναι ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής της ταινίας, και τις Μαρία Καβογιάννη και Νίκη Βακάλη.

«Ήθελα να γράψω μια ιστορία όπου ο βασικός εχθρός, το βασικό εμπόδιο θα είναι μια πραγματικότητα κοινωνική – πολιτική, η οποία και θα καθορίζει τα πράγματα. Αυτό ήταν η μεγάλη πρόκληση για μένα, πώς να το δομήσω όλο αυτό, πώς να το φτιάξω, πώς να το συνθέσω. Κατά κάποιο τρόπο είναι Έρωτας vs Πολιτικής. Η ταινία χρειάστηκε δυόμιση χρόνια για να ετοιμαστεί. Περίπου ένα χρόνο μου πήρε για να γράψω το σενάριο, γράφτηκε το 2013.

Είχα στο μυαλό μου την ιστορία και σιγά – σιγά άρχισα να μαζεύω τις πληροφορίες. Όταν ήμουν έτοιμος με το σενάριο στα ελληνικά, ταξίδεψα στο εξωτερικό, έψαξα και βρήκα όλους τους ξένους συνεργάτες και συναδέλφους, με τους οποίους θα φτιάχναμε μαζί την ομάδα εκείνη που θα γινόταν η γέφυρα μεταξύ Ελλάδας, Αμερικής και Ευρώπης. Μετά το 2014, ξεκίνησε η προπαραγωγή της ταινίας. Ήταν μια παραγωγή που είχε πολλές απαιτήσεις. Επτά πρωταγωνιστές, δύο γλώσσες, πολλούς διαφορετικούς χώρους και βέβαια η πραγματικότητα της χώρας μας, εξαιτίας της οποίας πολλές φορές τα πράγματα καθυστερούσαν. Είναι μια ταινία που γυρίστηκε σε τρία μέρη, δηλαδή ουσιαστικά την αντιμετωπίσαμε σαν τρείς διαφορετικές ταινίες», είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Μάλιστα, στην παρουσίαση προβλήθηκε για πρώτη φορά υλικό της ταινίας, η οποία θα προβληθεί στο εξωτερικό με τον τίτλο «Worlds apart», ενώ μίλησαν για την ταινία μέσω βίντεο οι J.K. Simmons και Andrea Osvart. Οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές απάντησαν στη συνέχεια στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και μίλησαν για τη συμμετοχή τους στην ταινία.

Στο καστ συμμετέχουν ηθοποιοί από Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Ασία, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει ο J.K.Simmons, ο οποίος βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου αλλά και Χρυσή Σφαίρα, για την ταινία «Whiplash». Πρωταγωνιστούν, επίσης, οι: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Andrea Osvart, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Tawfeek Barhom, Νίκη Βακάλη.

http://www.topnews.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.