Ένα μυθιστόρημα με «έδρα» την Κάρπαθο!

Το μυθιστόρημα «Το πολυκαιρισμένο σεντόνι» της Άννας Ρηγοπούλη Λιατήρη, που αναφέρεται σε γεγονότα που διαδραματίζονται στην Αρκάσα της Καρπάθου, κυκλοφόρησε και είναι διαθέσιμο για δωρεάν ανάγνωση στο easywriter.

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΚΑΡΠΑΘΟΣΤο μυθιστόρημα αναφέρεται σε έναν 16χρονο που φεύγει από το στάβλο με τον τουβρά στους ώμους, αναζητώντας την τύχη του, ανασύρει από τα βάθη της μνήμης του τους ήρωες και τα γεγονότα, όπου μέσα από την πλοκή και το μυστήριο φαίνονται τα πάθη, η νοοτροπία, τα ήθη, τα έθιμα κλπ. της περιοχής. Ο τόπος που διαδραματίζονται τα γεγονότα είναι η Κάρπαθος και κυρίως η Αρκάσα και παρουσιάζεται η εξέλιξη μιας οικογένειας σε βάθος 250 χρόνων περίπου.

Το περιεχόμενο

Ο δεκαεξάχρονος που φεύγει με τον τουβρά στον ώμο περιπλανιέται με ανάκατα συναισθήματα στο σακούλι της μνήμης του και γυρίζει πολλές γενιές πίσω… Το μυθιστόρημα «το πολυκαιρισμένο σεντόνι» είναι κεντημένο με πολλούς ήρωες, πλοκή, εκπλήξεις… Μέσα απ’ αυτό ξεδιπλώνονται τα πάθη, η νοοτροπία, τα ήθη και έθιμα των Καρπάθιων και ο αναγνώστης ξεναγείται έντεχνα στο Μεγάλο Σπίτι, στο κληρονομικό έθιμο, στο χοροστάσι, στη χαραγή, και πολλά άλλα…

Leave a Reply

Your email address will not be published.