Δήλωση Θ. Τσούχλος, Μέλος Δ.Σ.  Ο.Λ.Μ.Ε.

Μετά από σύσκεψη   που είχα    με  το ΔΣ  της   Α   ΕΛΜΕ   Δωδεκανήσου και συναδέλφους εκπαιδευτικούς διαπίστωσα τη  μεγάλη ανησυχία που επικρατεί στον κλάδο των καθηγητών εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκεί η  νεομνημονιακή συγκυβέρνηση.

 Συγκεκριμένα:

α)  αναπληρωτές συνάδελφοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον, εξαιτίας των μηδενικών διορισμών και της αναμενόμενης μείωσης του αριθμού τους κατά το επόμενο σχολικό έτος.

Β) συνολικά εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός για τα αποτελέσματα από τις αλλαγές που έχει εξαγγείλει επίσημα πλέον ο πρόεδρος της επιτροπής «Εθνικού και Κοινωνικού διαλόγου»

 Επισημαίνω ότι είναι απόλυτα απαραίτητο να πραγματοποιηθούν μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη των υπαρχόντων κενών.

Η Ο.Λ.Μ.Ε οφείλει με υπευθυνότητα να αντιμετωπίσει την επερχόμενη  « αντιμεταρρύθμιση» που οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς  και να προασπίσει  με  όλες τις δυνάμεις  της   το δημόσιο σχολείο.

Η Ομοσπονδία επίσης θα στηρίξει τους συναδέλφους αναπληρωτές που επί σειρά ετών, μέσα από αντίξοες συνθήκες προσφέρουν τα μέγιστα, ιδιαίτερα στις ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές. Με αγωνιστική εγρήγορση και ενότητα θα απαντήσουμε στις πολιτικές που υποβαθμίζουν τη Δημόσια Εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.

 

Ρόδος 29/5/2016

 

Θ. Τσούχλος, Μέλος Δ.Σ.  Ο.Λ.Μ.Ε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.