Αγιασμός στο «Amilia Mare» – Α. Αγγελόπουλος: Στο -5% η τουριστική κίνηση το 2015, στη Ρόδο! – Μειώνονται οι κρατήσεις!

          VIP_7365Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο αγιασμός στο πλήρες ανακαινισμένο “Amilia Mare”, ξενοδοχείο του Ομίλου “Aldemar Resorts”.

          Πρόκειται για ένα 5* ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας της οικογενείας Αγγελοπούλου, Ελλήνων επιχειρηματιών που λειτουργούν 8 ξενοδοχειακές μονάδες. Η διοίκηση του ομίλου “Aldemar Resorts” , προχώρησε στην ανακαίνιση της ξενοδοχειακής μονάδας “Amilia Mare” (πρώην Paradise Mare), μέσα σε διάρκεια 2,5 μηνών και με εβδομαδιαία επίβλεψη του έργου.

           VIP_7478Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα εξηγεί στο www.blackmonday.gr, ο ιδιοκτήτης του Ομίλου (Vice president) Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, λόγω της καταστάσεως που επικρατεί στην αγορά, με την έλλειψη ρευστότητας, καθυστέρησε η έναρξη των εργασιών ανακαίνισης του ξενοδοχείου. Παρ’ όλα αυτά, στο πλαίσιο των εργασιών, ανακαινίσθηκε πλήρως το lobby, το κεντρικό εστιατόριο, τα 600 δωμάτια του ξενοδοχείου (τοιχοποιία, χρώματα, στρώματα, φωτιστικά, τηλεοράσεις κτλ), ενώ έγιναν μικροεπεμβάσεις στο χώρο του snack, στο bar, καθώς και παρεμβάσεις στις όψεις των κτιρίων και στις πισίνες.

Το ξενοδοχείο “Amilia Mare”, απασχολεί περί τους 300 εργαζόμενους και είναι ανοιχτό από τον μήνα Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο.

Ο τουρισμός, οι κρατήσεις

και το αρνητικό κλίμα

NIC_1850Σύμφωνα με τον κ. Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, οι μήνες Απρίλιος και Μάιος του 2015, για τον Ελληνικό τουρισμό, είναι οι χειρότεροι που έχουν συναντήσει τα τελευταία έτη, αφού το κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό είναι, όπως είπε, ότι «η Ελλάδα παρασύρει την Ευρώπη στη χρεοκοπία».

«Οι διαπραγματεύσεις επηρεάζουν τη βιτρίνα της Ελλάδας που είναι ο τουρισμός και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κρατήσεις να είναι λιγότερες απ’ όσες θα έπρεπε. Εδώ και αρκετά χρόνια τον Μάιο οι κρατήσεις έφταναν και το 90%, αλλά σήμερα καταγράφεται μία πτώση που φτάνει και το 40%. Τον περασμένο Ιανουάριο η εικόνα για τον Ελληνικό τουρισμό, ήταν αρκετά ενθαρρυντική, αφού υπολογιζόταν αύξηση στην τουριστική κίνηση περίπου στο 15%. Σήμερα εκτιμάται ότι θα υπάρξει πτώση 2%, ενώ η τουριστική κίνηση για τη Ρόδο υπολογίζεται να καταγράψει μείωση 5%», ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος, προσθέτοντας ότι «πτώχευση σημαίνει προδοσία». Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δε, ο Όμιλος που απασχολεί σήμερα 1.500 εργαζόμενους, θα πρέπει να μην απασχολεί κανέναν, δηλαδή 1.500 άνθρωποι, μόνο από τον συγκεκριμένο Όμιλο, θα μείνουν άνεργοι.

«Σε μία χρεοκοπημένη χώρα δεν έρχονται επενδύσεις. Η οικονομία της Ρωσίας δεν είναι τέτοια που επιτρέπει την εξαγωγή χρημάτων», κατέληξε.

Το κοινωνικό έργο

του “Amilia Mare

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΡΗ

To “Amilia Mare” (πρώην Paradise Mare), είχε φιλοξενήσει την περασμένη τουριστική περίοδο ομάδες παιδιών με σύνδρομο down, είχε παράσχει βοήθεια σε φιλόπτωχα ταμεία, ενώ καθημερινά παρείχε 20 μερίδες φαγητού σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Στόχος της διοίκησης, είναι το παρεχόμενο κοινωνικό έργο, όχι μόνο να διατηρηθεί, αλλά να αυξηθεί.

Ξενοδόχοι

και ξενοδοχοϋπάλληλοι

NIC_1798 Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών σε ξενοδοχοϋπαλλήλους, από τους ξενοδόχους, ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος υποστήριξε ότι, «κανένας δεν κρατάει για τον εαυτό του, εάν και παντού υπάρχουν “κακές” περιπτώσεις».

«Προσωπικά ζω στο ενοίκιο, οδηγώ αυτοκίνητο 1.400 cc και δεν κυκλοφορώ σε κέντρα διασκέδασης. Μέσα σε έναν χρόνο μας αύξησαν τέσσερις φορές τους φόρους, πληρώνουμε δημοτικό φόρο, εισφορές στον τουριστικό κλάδο και καταβάλλουμε μισθούς που είναι μεγαλύτεροι από τον κατώτατο μισθό. Όποιος γενικεύει δημιουργεί απόσταση μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων», προσέθεσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αγγελόπουλος.

Φωτορεπορτάζ: Nicolas Nanev

Leave a Reply

Your email address will not be published.