ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ                       

       Το Ε.Κ.Ρ  συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια.

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου εκφράζει την αντίθεσή του στην επικείμενη ψήφιση και εφαρμογή του νέου 3ου σκληρού μνημονίου, που υποθηκεύει για δεκαετίες την τύχη της χώρας και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού και το οποίο µε τους επαχθείς του όρους δίνει ουσιαστικά τη χαριστική βολή στην κοινωνία και στην οικονοµία. Για μια ακόμα φορά ρίχνονται στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων δυσβάστακτα βάρη.

Η νέα συμφωνία οδηγεί σε ύφεση, σε νέα εκτίναξη της ανεργίας, ολοκληρώνει την ισοπέδωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μειώνει δραματικά τα λαϊκά εισοδήματα, διευρύνει τη φτώχεια, ανοίγει το δρόμο για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Με το τρίτο κατά σειρά Μνημόνιο, ουσιαστικά καταργείται η παράταση ισχύος της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και επιβάλλεται αποκλεισμός σύναψης νέων, αφού ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός και κάθε διαπραγμάτευση και κατάρτισή τους είναι πλέον αδύνατη.

Το Ε.Κ.Ρ καλεί την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να ρυθμίσουν άμεσα το νομικό κενό που δημιουργείται, τόσο στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μετά την κατάργηση της ισχύος της μετενέργειας, όσο και των υπολοίπων συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Το Ε.Κ.Ρ καλεί όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι με τους αγώνες τους και την ψήφο τους διεκδίκησαν να μπουν στο περιθώριο οι πολιτικές της ΦΤΩΧΕΙΑΣ, της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, να εντείνουν τον αγώνα τους, ώστε να μπει επιτέλους φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας.

Το Ε.Κ.Ρ το επόμενο διάστημα, σε συντονισμό με τη ΓΣΕΕ και τις Ομοσπονδίες, θα οργανώσει την πάλη του, για να ανατραπούν οι πολιτικές, που οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους.

Στο πλαίσιο αυτό θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ, για να πάρει θέση, ενόψει των κινητοποιήσεων που οργανώνουν τα συνδικάτα για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ αντιπροσωπεία της Διοίκησης, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Ρ, Σάββα Χατζησάββα θα συμμετάσχει στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, στις 5 Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Leave a Reply

Your email address will not be published.