Καταγγελία για τη διάπραξη του αδικήματος της φοροδιαφυγής, φέρεται να έχει υποβληθεί σε βάρος αιρετού, πρώην απασχολούμενου στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου. Η καταγγελία που φέρει ημερομηνία εγγράφου 15 Οκτωβρίου 2015 και ημερομηνία πρωτοκόλλου 14 Ιανουαρίου 2016, υποβλήθηκε προς το Υπουργείο Οικονομικών Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου) Περιφερειακή Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, που εδρεύει στης Αυστραλίας 88, στη Ρόδο.

ΣΔΟΕ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΔΕΥΑΡΗ επώνυμη καταγγελία, φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 851 της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Δ.Ο.Υ. Ρόδου και αφορά αιρετό του Δήμου Ρόδου, για την περίοδο που υπηρετούσε στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου. Στην καταγγελία, που ήρθε στα χέρια της Black Monday.gr, και η οποία δημοσιεύεται σήμερα, υποστηρίζεται ότι, ο (…), (…) της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου, καταγγέλλεται για φοροδιαφυγή (!) Συγκεκριμένα, βάσει της καταγγελίας, «εκμεταλλευόμενος τη θέση του στην ως άνω Δημοτική Επιχείρηση, εδώ και αρκετά έτη, επιτρέπει σε μεγάλους οφειλέτες της, να συνεχίζουν τη λήψη νερού, ενώ οφείλουν τεράστια ποσά, προφανώς έναντι αμοιβής, η οποία όμως δε δικαιολογείται, δεν αποτελεί μισθό και δε φορολογείται. Για τα παραπάνω ποσά που λαμβάνει, δεν εκδίδει αποδείξεις και δεν τα δηλώνει ως εισόδημα και δεν καταβάλλει φόρο«.

Τα παραπάνω, αναφέρονται – μεταξύ άλλων – στην καταγγελία που έχει υποβληθεί προς το Υπουργείο Οικονομικών Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου) Περιφερειακή Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, χωρίς να περιγράφεται περαιτέρω εάν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τα όσα κατηγορείται ο αιρετός. Σε κάθε περίπτωση, η αρμόδια Υπηρεσία, βάσει της καταγγελίας, εκτιμάται πως έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξακρίβωση του αληθούς ή του ψευδούς των όσων υποστηρίζονται. Ο καταγγέλλων πάντως, υποστηρίζει ακόμη, πως «ως εκ τούτου, εάν η Υπηρεσία σας, προβεί σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και σύγκριση των δηλωθέντων εισοδημάτων με τις καταθέσεις του, θα διαπιστώσει διάσταση των ποσών αυτών και φοροδιαφυγή«.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΔΕΥΑΡ ΣΔΟΕ

Black Monday.gr, σε καμία περίπτωση δε συμμερίζεται ή συνηγορεί στο περιεχόμενο της καταγγελίας, παρά μόνο μεταφέρει μία ιδιαίτερα σοβαρή και κρίσιμη είδηση, που έχει ήδη οδηγήσει στην εξέταση της υπόθεσης από τους αρμοδίους. Τυχόν νεότερες ή πληρέστερες πληροφορίες για την υπόθεση, θα δοθούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.