Η εφημερίδα Πατμιακά Χρονικά και το Διοικητικό Συμβούλιο της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Αποκάλυψη», αποφάσισαν, να μη πραγματοποιήσουν φέτος, τα προγραμματισμένα για τις 18 και 19 Ιουνίου 2016, 9ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου, 5η Ποδηλατοδρομία πολιτισμού και 4η τζούνιορ και ημερίδα ΕΥ ΖΗΝ .

Η καθυστερημένη απάντηση του Δήμου στο αίτημά μας, σε συνδυασμό με τη μη ικανοποίηση της αλλαγής του τρόπου επιχορήγησης της εκ μέρους του, καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση του, διότι απαιτεί χρονοβόρα για τους εθελοντές γραφειοκρατία, που σε συνδυασμό με αντικειμενικά και τεχνικά προβλήματα και του ελάχιστου χρόνου προετοιμασίας που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας, κάνουν ανέφικτο ένα τέτοιο πολύπλευρο εγχείρημα.

Ευελπιστούμε του χρόνου να βρούμε τρόπο να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα εμπόδια και να συνεχιστεί το Πολιτισμικό αυτό Φεστιβάλ που τόσο αγάπησαν οι Πάτμιοι και που προβάλει Πανελλαδικά τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό του νησιού μας.

Η επιστολή που εστάλη στο Δήμο Πάτμου:

 Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, πρόεδρε και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου

Με μεγάλη λύπη σας ενημερώνουμε ότι το 9ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου συμπεριμβανομένων της 5ης ποδηλατοδρομίας πολιτισμού, (για ενήλικους) της 4ης Τζούνιορ (για παιδιά) και της ημερίδας ΕΥ ΖΗΝ που είχαμε προγραμματίσει για 18 και 19 Ιουνίου 2016, δεν θα το πραγματοποιήσουμε φέτος.

Η καθυστερημένη απάντηση σας στο αίτημά, σε συνδυασμό με τον τρόπο επιχορήγησης, καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση του, διότι απαιτεί χρονοβόρα για τους εθελοντές γραφειοκρατία, που σε συνδυασμό με τον ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας που απομένει, κάνουν ανέφικτη την διεξαγωγή τους

Αναλυτικά,

Οι διοργανωτές δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα για τον οποιοδήποτε τρόπο γινόταν η επιχορήγηση από τον Δήμο. Το πρόβλημα δημιουργείται από τη στιγμή που ζητάτε να κάνουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του Δήμου στο κομμάτι που επιχορηγεί, οι εθελοντές-οργανωτές, γιατί όπως επικαλείστε δεν έχετε προσωπικό.
Αξιότιμοι κύριοι,

Πέρυσι στην 8η διοργάνωση, για τον λόγο πάλι της έλλειψης προσωπικού, αναλάβαμε τη διεκπεραίωση της συνδιοργάνωσης, αλλά τότε δεν γνωρίζαμε τι θα συναντούσαμε. Δυστυχώς από εκείνη τη διαδικασία αποκομίσαμε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που χρειάζονται για να λυθούν τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν και τα οποία εκθέσαμε προσωπικά στον κ. δήμαρχο και στο Δημοτικό συμβούλιο , είναι τόσο χρονοβόρες που καθιστούν αδύνατη την ανάληψη μιας παρόμοιας διαδικασίας και φέτος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει.

Και αυτό γιατί,

Όπως γνωρίζετε, σαν εθελοντές αναλαμβάνουμε να διεκπεραιώσουμε μία μεγάλη και πολύμορφη διοργάνωση, η οποία γίνεται κατά τη διάρκεια της εργασιακής μας απασχόλησης και στον ελεύθερο χρόνο μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να μην έχουμε το χρόνο να επωμιστούμε και την γραφειοκρατική διαδικασία του τμήματος που θα αναλάβει να επιχορηγήσει ο Δήμος. Προερχόμαστε από τον ιδιωτικό τομέα, δεν είμαστε εκπαιδευμένοι όπως οι δημοτικοί υπάλληλοι στη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτούν οι υπηρεσίες.

Σεβόμαστε το γεγονός ότι δεν έχετε προσωπικό, αλλά θα μπορούσατε, αφού σας εκθέσαμε τα προβλήματα, να επιλέξετε την επιχορήγηση του φορέα με προϋπολογισμό δράσεων που απαιτεί πιο συνοπτικές διαδικασίες όπως γινόταν μέχρι το 2014, και που όπως μας είπε ο κ. επίτροπος είναι μία από τις 3 επιλογές που ο νόμος 202/3463 επιτρέπει σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Ή
να απαντούσατε στο αίτημα μας άμεσα και έγκαιρα για να έχουμε την ευχέρεια ελιγμών.
Απεναντίας παρατηρήθηκε το φαινόμενο, μετά 35 μέρες από την πρωτοκόλληση του, δήμαρχος και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου όταν ρωτήθηκαν για την τύχη του αιτήματος να μη γνωρίζουν την ύπαρξη του. Αποτέλεσμα να συζητηθεί το αίτημα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 16ης Μαΐου 2016 ενώ πρωτοκολλήθηκε 4 Απριλίου 2016.
Όλα τα παραπάνω καθιστούν μη πραγματοποιήσιμη την εθελοντική διεξαγωγή του.

Μετά τιμής
Εκ μέρους των οργανωτών
Εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και μέλη της ΜΚΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Σμαράγδα Μουλιάτη

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.