Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες του προσωπικού του Ανακριτικού Γραφείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, προκειμένου να διαλευκανθεί τι ακριβώς συνέβη στις 16 Σεπτεμβρίου 2015, οπότε και εκδηλώθηκε η φονική πυρκαγιά στην περιοχή της Φιλερήμου. Ο άγνωστος μέχρι πρότινος άνδρας, που κατέληξε στο νοσοκομείο της Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι είναι ένας 46χρονος Αλβανός, ο οποίος έμενε στην Ιαλυσό.

Η επίσημη ανακοίνωση από την Πυροσβεστική:

Ταυτοποιήθηκε σήμερα 19/09/15 ο άγνωστος άνδρας ο οποίος νοσηλευόταν στην Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Ρόδου λόγω εκτεταμένων εγκαυμάτων και κατέληξε εξαιτίας αυτών την 17/09/15 και περί Ω:/ 16:00. Πρόκειται για τον Αλβανό υπήκοο F. S. του Α. ηλικίας 46 ετών, κατοίκου εν ζωή Ιαλυσού Ρόδου.

Οι υπάλληλοι του Ανακριτικού Γραφείου της Π.Υ. Ρόδου αξιοποιώντας στοιχεία που συλλέχθηκαν από τον τόπο του συμβάντος, οδηγήθηκαν ύστερα από ενδελεχή έρευνα στην εξακρίβωση της ταυτότητας του θύματος το οποίο δεν είχε δηλωθεί ως εξαφανισθέν ούτε και είχε αναζητηθεί από κάποιον οικείο του στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Η έρευνα στα πλαίσια της διενεργούμενης προανάκρισης, επικεντρώνεται πλέον από τους υπαλλήλους του Ανακριτικού Γραφείου της Π.Υ. Ρόδου στη διαλεύκανση των συνθηκών τραυματισμού του και την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά και ο θάνατος

Στις 16.00 της 17ης Σεπτεμβρίου 2015, υπέκυψε στα τραύματα του, ο αγνώστων μέχρι πρότινος άνδρας που νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα στη ΜΕΘ Γ.Ν. Ρόδου. Περιπολικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου ύστερα από ενημέρωση πολιτών για πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί την 16/09/2015 και περί ώρα 20:00 στην περιοχή της Φιλερήμου, ανέσυρε τον εν λόγω εγκαυματία από το σημείο της πυρκαγιάς ο οποίος και διακομίστηκε άμεσα στο Γ.Ν. Ρόδου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου επενέβη με 8 υδροφόρα οχήματα και 25 υπαλλήλους. Η πυρκαγιά τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο με τη συνδρομή δύο (2) οχημάτων ΟΤΑ, εθελοντών και ιδιωτών αφού πρώτα κατέκαψε περίπου τρία (3) στρέμματα δάσους.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς και τις συνθήκες τραυματισμού του αγνώστου ατόμου διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Γραφείο της Π.Υ. Ρόδου. Στα πλαίσια της διαδικασίας εξετάζονται όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και συλλέγονται στοιχεία και πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες με σκοπό την ταυτοποίηση των στοιχείων του τραυματία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.