ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ – Το πριν και το μετά στο Κορακόνερο!

Άμεση η παρέμβαση του δήμου Ρόδου, μετά και το δημοσίευμα του Black Monday.gr

Μετά την αποχώρηση των 200 και πλέον Σύρων προσφύγων που φιλοξενούσε ο Δήμος Ρόδου στο Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα», ειδικά συνεργεία, με ευθύνη του ΔΟΠΑΡ, προχώρησαν χθες στον καθαρισμό και την αποκατάσταση των χώρων, προκειμένου να δοθεί και πάλι  προς χρήση στους πολίτες.

Όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος Αϊβάζης, «τα εξειδικευμένα συνεργεία καθάρισαν όλους τους χώρους του κλειστού γυμναστηρίου, εξασφαλίζοντας όλους τους όρους υγιεινής. Οι χώροι του γυμναστηρίου είναι έτοιμοι να δεχθούν και πάλι  μικρούς και μεγάλους που θέλουν να γυμνασθούν, αλλά και αθλητές όλων των συλλόγων που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις».

Σύμφωνα δε με τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου «παρά τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει ο Δήμος Ρόδου προσφέραμε στους πρόσφυγες φιλοξενία, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τους συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη,  απ΄ όπου κι αν προέρχονται. Επισημαίνω για άλλη μια φορά, ότι το νησί της Ρόδου διαθέτει χώρους και κτίρια του Δημοσίου, όπως το παλιό αεροδρόμιο των Μαριτσών, προκειμένου  να διεκπεραιώνονται οι αναγκαίες διατυπώσεις για την αναχώρηση και μετάβαση των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών στην Αθήνα».

Το ρεπορτάζ που είχε παρουσιάσει το Black Monday.gr 

BLACK MONDAY – Οι μετανάστες έφυγαν, η … φιλοξενία έμεινε!

BLACK MONDAY – Οι μετανάστες έφυγαν, η … φιλοξενία έμεινε!

Στο αθλητικό κέντρο «Καλλιπάτειρα» στο Κορακόνερο, φιλοξένησε ο Δήμος Ρόδου, δείχνοντας το ανθρώπινό του πρόσωπο τους 200 περίπου μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί τις προηγούμενες ημέρες στη Ρόδο. Παρότι ο Δήμος, δεν έχει τέτοια ευθύνη και αυτό θα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε, συνέδραμε τις αστυνομικές και λιμενικές Αρχές, στο δύσκολο έργο που έχουν να παράξουν.

Παρ’ όλα αυτά, χθες Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015, και παρότι οι μετανάστες έχουν απομακρυνθεί από το χώρο, η εικόνα που παρουσιάζεται είναι δραματική. Σύμφωνα με το αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό, καθώς και καταγγελίες πολιτών που επισκέπτονται το αθλητικό κέντρο, οι χώροι δεν έχουν καθαριστεί και οι συνθήκες υγιεινής που παρουσιάσουν πλέον οι εγκαταστάσεις είναι αβέβαιες…

Σακούλες, σκουπίδια, κουβέρτες κτλ, κοσμούν το αθλητικό κέντρο όπου φιλοξενήθηκαν οι μετανάστες, με αποτέλεσμα κάτοικοι της Ρόδου που το επισκέπτονται να αδυνατούν να αθληθούν, αφού ανησυχούν για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.