Στην εκπομπή Black Monday on air που μεταδίδεται καθημερινά στις 08.10 το πρωί από το Ρ/Σ SKY και στην Άννα Σαρρή, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού και Διοικητής της Διμοιρίας Νοτίου Αιγαίου Θέμης Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου, αναφέρθηκε, τόσο στη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για το ασφαλιστικό, όσο και σε ζητήματα της καθημερινότητας, που χρήζουν άμεση αντιμετώπισης, όπως το μεταναστευτικό, η παραβατικότητα και τα τροχαία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν μετά τη λήξη του αγώνα Διαγόρας – Ιάλυσος, ο οποίος και είχε διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου.

Ο κ. Θέμης Καλαμάτας, εξήγησε πως το Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου, καταδικάζει δριμύτατα τα όσα εκτυλίχθηκαν μετά τον αγώνα, αμαυρώνοντας μία αθλητική γιορτή και θέτοντας σε κίνδυνο διερχόμενους, περαστικούς ή και φιλάθλους. Ο ίδιος, συνεχάρη τα μέλη της Διμοιρίας Νοτίου Αιγαίου, που κατάφεραν μέσα από μία πολεμική ατμόσφαιρα, να προχωρήσουν στη σύλληψη των πέντε φερόμενων ως δραστών, ενώ εξέφρασε την οργή του για τον τραυματισμό τριών ένστολων. Παράλληλα, κάλεσε τον Σύλλογο στο οποίο φέρεται να ανήκουν οι οπαδοί, τη Διοργανώτρια Αρχή, αλλά και την ΕΠΣΔ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσει και σχετική επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος. 

Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα, υποστήριξε ότι οι ένστολοι είναι θωρακισμένοι ψυχικά και από την Υπηρεσία και από την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να αντιμετωπίζουν τη διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, η οποία όμως δεν μπορεί να προκύπτει σε μία γιορτή. Ειδική μνεία έκανε στα τροχαία ατυχήματα, για τα οποία εξήγησε πως θα συντονιστεί και επίσημη δράση από την Ένωση.

Ο Διοικητής του Τμήματος Ιαλυσού Θέμης Καλαμάτας

Leave a Reply

Your email address will not be published.