Το «Χριστός Ανέστη», είπε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου 30 Απριλίου 2016, ο πάτερ Επιφάνιος, ο οποίος παρουσία πλήθους κόσμου υποδέχθηκε την Ανάσταση του Ιησού Χριστού στο εκκλησάκι του Αγίου Μηνά, που βρίσκεται στο βράχο που βρέθηκε η εικόνα του, κοντά στη θάλασσα του Αφιάρτη. Πιστοί από πολλές περιοχές της Καρπάθου, όπως ο Αφιάρτης, οι Μενετές, τα Πηγάδια κ.α., βρέθηκαν εκεί από τις 8 το βράδυ, ώστε να λάβουν την ευλογία του Αγίου Φωτός.

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Η Ακολουθία της Αναστάσεως, τελέσθηκε από τον πατήρ Επιφάνιο, παρουσία πλήθους πιστών που είχαν συγκεντρωθεί, τόσο εντός του βράχου που βρίσκεται το εκκλησάκι, όσο και εξωτερικά από τις σκάλες που οδηγούν σε αυτό ως και τον υπαίθριο χώρο που εκτείνεται από κάτω από τον ιερό βράχο, εκεί όπου έζησε ο Άγιος Μηνάς, εκεί όπου βρέθηκε η εικόνα του. Κατάνυξη και βαθιά συγκίνηση, για την Ανάσταση Του Θεανθρώπου, που νίκησε το θάνατο και όλους όσοι τον θυσίασαν.

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 14

Το εκκλησάκι του Αγίου Μηνά, βρίσκεται μέσα σε ένα βράχο και σ’ αυτό μπορείς να μπεις μόνο όταν γιορτάζει ή όταν τελείται η Αναστάσιμη Ακολουθία και αυτό διότι βρίσκεται μέσα σε στρατιωτική περιοχή. Στο βράχο του Αγίου Μηνά, σύμφωνα με την ιστορία του, έμενε ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Μηνά και γέμισε κάθε φορά ένα πιατάκι νερό (αγίασμα) από τον βράχο που έσταζε σταγόνα – σταγόνα. Ο Μηνάς, έλεγε κάθε μέρα την προσευχή του, αλλά την έλεγε λάθος. Συγκεκριμένα φέρεται να έλεγε «Κύριε μου, μη με ελεήσεις». Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να επισκεφθούν την περιοχή κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι τον άκουσαν και του εξήγησαν ότι λέει την προσευχή του λάθος και ότι θα έπρεπε να πει «Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με».

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 8

Ο Μηνάς είπε ξανά την προσευχή του από την αρχή και οι επισκέπτες ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής με ένα καΐκι. Όταν ο Μηνάς προσπάθησε να πει ξανά την προσευχή του δεν τη θυμόταν και άρχισε να τρέχει για να κατέβει τα σκαλιά από το βράχο και να φτάσει στη θάλασσα, να προφτάσει τους επισκέπτες. Τότε περπάτησε πάνω στο νερό και τους φώναξε:

«Πείτε μου ξανά την προσευχή, γιατί δεν τη θυμάμαι».

Εκείνοι φαίνεται να του απάντησαν ότι:

«Δεν χρειάζεστε καμία προσευχή».

Από τότε μέχρι σήμερα το βραχάκι είναι γνωστό σαν το εκκλησάκι του Αγίου Μηνά, μέσα στο οποίο υπάρχει ένας μεγάλος σταυρός, μερικές εικόνες και ένα σημείο, μέσα στο βράχο, από τον ουρανό, που στάζει αγίασμα. Πρόκειται για ένα Θαυματουργό εκκλησάκι.

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΑΓΙΑΣΜΑ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΑΓΙΑΣΜΑ ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 18 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 17 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 16 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 15 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 14 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 13 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 12 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 11 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 10 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 9 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 8 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 7 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 6 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 5 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 4 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 3 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 2 ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.