Στη ραδιοφωνική εκπομπή «Black Monday on air» της Άννας Σαρρή, που μεταδίδεται καθημερινά στις 08.10 από τον SKY 100.8, μίλησε το πρωί της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου 2016, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Ιωάννης Παπαδομαρκάκης, αποκαλύπτοντας την επίθεση που δέχθηκε Διευθυντής Σχολικής Μονάδας της Ρόδου από εξωσχολικό (!)
Κατά τα όσα καταγγέλθηκαν 17χρονος εξωσχολικός, εισήλθε σε Σχολική Μονάδα της Ρόδου και αφού του ζητήθηκε να αποχωρήσει, αφού δεν επιτρέπεται η παραμονή του στο σχολείο, χτύπησε στο πρόσωπο τον Διευθυντή, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ρόδου, όπου και του έγιναν πέντε ράμματα. Το γεγονός καταγγέλθηκε στις Αστυνομικές Αρχές, ενώ εγγράφως ενημερώθηκαν η Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, ο Δήμος, η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Ο 17χρονος, φέρεται να πήδηξε τα κάγκελα που υπάρχουν στο σχολείο και να εισήλθε εντός της μονάδας, ισχυριζόμενος ότι ήθελε να δει κάποιο φίλο του.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Ιωάννης Παπαδομαρκάκης, ζήτησε μιλώντας στη δημοσιογράφο Άννα Σαρρή, να διενεργηθούν περιπολίες στα σχολεία και να υπάρξει στελέχωση με σχολικούς συμβούλους. Αιτήματα, τα οποία πρέπει να εκπληρωθούν άμεσα, προκειμένου να προστατευτούν καθηγητές και μαθητές, ώστε να είναι ασφαλείς.
Η ανακοίνωση της
ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ,
για την επίθεση στο 2ο Γυμνάσιο Ρόδου

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου καταδικάζει την επίθεση εξωσχολικών σε βάρος του διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Ρόδου και δηλώνει τη συμπαράστασή του τόσο στον ίδιο, όσο και στη σχολική κοινότητα του συγκεκριμένου σχολείου. Είναι προφανές πως η φύλαξη των σχολείων είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα που αφορά στην ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και των σχολικών κτιρίων.

Αποδεικνύεται πως οι απολύσεις των σχολικών φυλάκων δημιούργησαν προβλήματα σε πολλά σχολεία (χρήση αύλειων χώρων από ναρκομανείς, καταστροφές σε σχολικά κτίρια, επιθέσεις κλπ) που δεν μπορούν να λυθούν ούτε αποσπασματικά ούτε μεμονωμένα. Η λογική «ο καθένας το σχολείο του» ή «ας βοηθήσουν οι γονείς» είναι απαράδεκτη, δεν λύνει το πρόβλημα και μεταφέρει την ευθύνη σε λάθος πλάτες. Επιβάλλεται τώρα να διεκδικήσουμε μόνιμη λύση στο πρόβλημα της φύλαξης σε όλα τα σχολεία με διορισμούς σχολικών φυλάκων.

Κάθε σχολείο θα πρέπει να έχει το μόνιμο προσωπικό του (εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες) για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για σύγχρονα σχολεία, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας. Όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν μέχρι σήμερα να αναγκαστούν από μας τους ίδιους, μέσα από τη συλλογική μας δράση και στάση, να σκύψουν στα προβλήματα του Δημόσιου Σχολείου.

Να απαιτήσουμε την ολόπλευρη στήριξη της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Γιατί οι γονείς δεν υπάρχουν μόνο για να πληρώνουν φόρους, να σφίγγουν το ζωνάρι, να στερούνται και να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Η Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία είναι ένα από τα πολυτιμότερα κοινωνικά αγαθά, αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών, αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση του κράτους και θα το απαιτήσουμε χωρίς συμβιβασμούς!

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            Καραπάνου Ειρήνη                                   Παπαδοπούλου Σπυριδούλα

Leave a Reply

Your email address will not be published.