ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΟΥ

ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

«Κι όλο κλαίνε τα καβουράκια

στου γιαλού, στου γιαλού τα βοτσαλάκια»

Το ρεφρεν του τραγουδιού του Βασίλη Τσιτσάνη «Τα καβουράκια» αρμόζει απόλυτα στην περίπτωση των καβουριών που έχασαν την τροφή τους. Η κυρία καβουρίνα δεν πήγε τσάρκα στη Ραφήνα αλλά έχασε τον έλεγχο και της κόπηκε η πρόσβαση στο μεγάλο σωρό με τα φαγητά που μάζευαν όλα τα καβούρια της γειτονιάς τους. Τώρα, η καβουρίνα και τα καβουράκια της κλαίνε μέσα στη φωλιά τους και έξω βρίζουν και συκοφαντούν τον μεγάλο Κάβουρα που εξέλεξαν τα καβούρια με μεγάλη πλειοψηφία, και τους έκανε τη μεγάλη ζημιά. Τους πήρε τη ανεξέλεγκτη μάσα μέσα από τα χέρια τους. Ένα από τα καβουράκια θεάθηκε να χτυπά το κέλυφος του σε μια πέτρα και να οδύρεται για την καταστροφή που έπαθαν. Μερικά καβουράκια της κυρίας καβουρίνας είχαν στήσει επιχειρήσεις στη γειτονιά των καβουριών και πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε ανύπαρκτες μακρυνές γειτονιές καβουριών με στόχο να τους δίνει η καβουρίνα για πληρωμή ένα μεγάλο μέρος του σωρού της τροφής που μάζευαν όλα τα καβούρια μαζί.

Δε φτάνει αυτό αλλά θα πρέπει τώρα η κυρία καβουρίνα να απολογηθεί στον γκρί τον κάβουρα που επιβάλλει τιμωρίες. Μεγάλη καταστροφή τους βρήκε.

Τα άλλα καβούρια τώρα χαίρονται γιατι ο σωρός που τόσο καιρό είχε εξαφανιστεί επανέρχεται με πάρα πολλή τροφή για όλους. Τώρα μπορούν να δώσουν μέρος του σωρού της τροφής στην άλλη γειτονιά των καβουριών για να πάρουν υλικά να φιάξουν τα δρομάκια της δικιάς τους γειτονιάς, να επιδιορθώσουν τις φωλιές τους που τόσα χρόνια ήταν έρημες, να αγοράσουν σύγχρονα εργαλεία για να μαζεύουν την τροφή τους, και να πληρώνουν το σπάρο να τους παίρνει όλους τσάρκα στη Ραφήνα.

Και ζούν τώρα όλα τα καβούρια της καβουρογειτονιάς μια χαρά, και γελούν με τα καβουράκια και την κυρία καβουρίνα που κλαίνε στις φωλιές τους και έξω βρίζουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.