ΝΟ.Δ.Ε  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ   ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

O Υπουργός  Παιδείας  κ. Φίλης το μάθημα των θρησκευτικών και η ‘ η ώρα του παιδιού’

Το μάθημα των  Θρησκευτικών συνιστά «αναχρονισμό» σύμφωνα με τον κ. Φίλη. Επικαλείται παιδαριώδη επιχειρήματα και υπερτονίζει ότι είναι ’η  ώρα του παιδιού’.

Ο υπουργός φαίνεται να το αντιμετωπίζει με πολιτικά κριτήρια, με αντιφατικές δηλώσεις, με ιδεολογικό φανατισμό και χωρίς τη δέουσα παιδαγωγική τεκμηρίωση, πράγμα που αποκαλύπτει τη  συλλογιστική του και το απαράμιλλο παιδαγωγικό του ήθος. Αποτελεί  ψευδής, σκόπιμη και ανεπίτρεπτη πρόφαση για να δρομολογηθούν παράνομες αλλαγές στο μάθημα, όταν όλοι γνωρίζουν ότι οι θρησκείες ήδη διδάσκονται στο ελληνικό σχολείο, γεγονός που δεν επιτρέπει να χαρακτηρίζεται ως ομολογιακό.

Η ορθόδοξη Χριστιανική κληρονομιά μας είναι στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ιστορία μας, την εθνική μας αξιοπρέπεια τους μάρτυρες του λαού μας. Αν τέλος ο υπουργός θέλει να αποπροσανατολίσει την  κοινή γνώμη για τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση μέχρι και σήμερα που τελειώνει το σχολικό έτος, για τους νόμους  που ψηφίζει, σίγουρα τα Θρησκευτικά δεν είναι η εύκολη λύση.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.