Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαμάντι που βγήκε ποτέ από ορυχείο της χώρας και η αξία του υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια δολάρια

Ένα τεράστιο διαμάντι 404,2 καρατίων ανακαλύφθηκε στα ορυχεία της εταιρίας Lucapa Diamond Company στην Ανγκόλα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί σ’ αυτή την αφρικανική χώρα, και είναι το 27ο στην κατάταξη με τα μεγαλύτερα διαμάντια που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ σε όλο τον κόσμο. Το κόστος του δε υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ανγκόλα είναι μέσα στις τέσσερις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής διαμαντιών. Το συγκεκριμένο διαμάντι ανακαλύφθηκε στην περιοχή Lunda Norte, σε ένα ορυχείο το οποίο συνεισφέρει περίπου το 75% της ετήσιας παραγωγής διαμαντιών της χώρας.

Σύμφωνα με την αυστραλιανών συμφερόντων εταιρία είναι το τέταρτο διαμάντι άνω των 100 καρατίων που ανακαλύπτουν στην συγκεκριμένη εγκατάσταση, και όπως λένε οι ειδικοί σημαντικό είναι και το στοιχείο ότι είναι άψογο σε εμφάνιση και σύσταση, κάτι που ανεβάζει στα ύψη την τελική του τιμή.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.