Τέσσερις πρώην πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας έθεσαν το ζήτημα της… ακέφαλης Δικαιοσύνης στον αρμόδιο Υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο.

Οι επίτιμοι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν τον υπουργό Δικαιοσύνης για να εκφράσουν τις έντονες ανησυχίες τους σχετικά με την μη τοποθέτηση προέδρου και αντιπροέδρων στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, αλλά και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, κατά προέκταση.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο έχουν κενωθεί οι θέσεις των προέδρων και αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και μέχρι σήμερα δεν έχουν καλυφθεί τα κενά αυτά.

Το μόνο κενό που είχε καλυφθεί ήταν η θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου με την επιλογή της Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου, ή οποία διατέλεσε και υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, τον υπουργό Δικαιοσύνης επισκέφθηκαν οι πρώην πρόεδροι του ΣτΕ Χρ.Γεραρής, Γ.Παναγιωτόπουλος, Π.Πικραμμένος και Κ.Μενουδάκος και επισήμαναν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα που δημιουργούνται στην λειτουργία των δικαστηρίων από την ανυπαρξία προέδρων και αντιπρόεδρων, αλλά και τις ανησυχίες των δικαστών για το επίμαχο ζήτημα.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ενημέρωσε του ανώτατους δικαστές ότι σύντομα οι θέσεις θα συμπληρωθούν. Αξίζει πάντως, να σημειωθεί για την ιστορία ότι είναι η πρώτη φορά που ξεκινά δικαστικό έτος και βρίσκει ακέφαλα δύο από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της χώρας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.