ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΒΑΣΙΛΗ Α. ΥΨΗΛΑΝΤΗ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ

Ο τ. Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης απέστειλε ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο διαμαρτυρόμενος για τα όσα υποστήριξε σε σχέση με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

            Έχοντας δώσει πετυχημένο προσωπικό αγώνα για την αποτροπή της κατάργησης  των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α, υψώνω -δικαιωματικά- φωνή διαμαρτυρίας,  για τα όσα έχει καταφέρει η κυβέρνηση που υπηρετείτε, σε τόσο λίγο χρόνο,  σε βάρος του ελληνικού λαού και κυρίως των νησιωτών.

            Ιδιαίτερα η απεμπόληση ενός Ενωσιακού κεκτημένου, όπως οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α στα νησιά, η παράδοσή τους και η μη εξεύρεση ισοδυνάμων,  είναι κατά την προσφιλή σας, στο παρελθόν ανατρεπτική ορολογία, πράξη απεχθής, επαχθέστατη και σε κάθε περίπτωση μια εφιαλτική πραγματικότητα.

            Και είναι αποτέλεσμα των δικών σας επιλογών. Άλλωστε, ο λαός μας σοφά υποστηρίζει ότι «όπως στρώσει κανείς θα κοιμηθεί».

            Την κακή αυτή κατάσταση ήλθε να οξύνει η  πρόσφατη τηλεοπτική σας τοποθέτηση επί του θέματος.

            Δεν είναι  μόνον οι φτωχοί, κ. Υπουργέ, που δεν αντέχουν 24% Φ.Π.Α.

            Δεν είναι μόνον οι τουρίστες που τον πληρώνουν. Είναι όλοι ανεξαιρέτως οι νησιώτες,  που πληρώνουν ήδη υπερβολικά μεταφορικά, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, επιβαρυνόμενοι επιπρόσθετα τους εξισωμένους συντελεστές Φ.Π.Α.

Αυτό, κ. Υπουργέ, δεν είναι άδικο σε σχέση με όσα απολαμβάνει διαφοροποιημένα και οικονομικότερα η υπόλοιπη χώρα; Αλλά φαίνεται ο εναγκαλισμός σας με την εξουσία έχει ανάγκη της συνταγής του «διαίρει και βασίλευε».  Είναι επίσης ολόκληρο το τουριστικό προϊόν, το μοναδικό διεθνώς ανταγωνιστικό στην περιοχή μας, που βάλλεται σε σχέση με την κύρια ανταγωνίστριά μας Τουρκία.

            Και βεβαίως δεν χρειάζονται συνταγματολόγοι για να σας ερμηνεύσουν το Καθήκον σας έναντι της πιο ευαίσθητης εθνικά περιοχής της χώρας.

            Είναι η διαδικασία εξόντωσης που ακολουθείτε, σε συμφωνία με τους δανειστές, αφού όμως το συγκεκριμένο μέτρο η κυβέρνησή σας τους το προσέφερε. Δεν σώζει δε την κατάσταση το να επιστρατεύετε, από την άλλη, υπουργούς, τοπικούς βουλευτές ακόμα και τον Πρόεδρο της Βουλής να χύνουν «κροκοδείλια δάκρια» για το γεγονός.

Τα λόγια σας «Αυτό είναι ένα από τα σημεία, τα λίγα σημεία, στα οποία συμφωνώ με τους δανειστές» και «δεν μπορείς να έχεις πολλούς συντελεστές ΦΠΑ. Κάθε εμπόδιο για καλό. Δεν είναι μόνο οι πλούσιοι στα νησιά. Χρειάζεται μια σοβαρή πολιτική για όλους» είναι πρόκληση για όλους μας. Είναι πρόκληση και σαχλός ταξικός διαχωρισμός,  που επιδιώκετε,  για ένα θέμα που αφορά όλους ανεξαιρέτως τους Δωδεκανήσιους. Όλους τους νησιώτες.

            Την ανυπαρξία και τις αυταπάτες σας, τις  πληρώνουν όλοι. Έχετε δεσμεύσει για 100 χρόνια τη χώρα και είναι από τα λίγα που συμφωνείτε με τους δανειστές;

            Δυστυχώς με την ανικανότητα της κυβέρνησής  σας, καταστρέφετε μια ολόκληρη χώρα και ότι της απέμεινε που με κόπο δημιούργησε.

            Φροντίστε τουλάχιστον, την ύστατη έστω στιγμή, να αποκαταστήσετε ότι ζωτικό έχετε στερήσει από τη νησιωτική Ελλάδα, Όχι με λόγια, παράτες και ευχολόγια…»

Leave a Reply

Your email address will not be published.