Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπουργοποίηση ενός εκ των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελληνών και συγκεκριμένα του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Ο Δημήτρης Καμμένος μέσα από το προφίλ του PortaPorta στο Twitter ως βουλευτής είχε προβεί στο παρελθόν σε σχόλια ακραία ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα social media.

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα tweet του ήταν μια παραποιημένη φωτογραφία του στρατοπέδου του Άουσβιτς στην οποία έχει αντικαταστήσει το ναζιστικό σύνθημα «Η εργασία απελευθερώνει» με το «Μένουμε Ευρώπη», ένα tweet το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του Ισραηλιτικού Συμβουλίου.

Ο ίδιος μετά την υπουργοποίησή του έσπευσε να κλείσει τον λογαριασμό του στο twitter

Με ένα σκληρό μήνυμα μέσω του Twitter σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, το διορισμό του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του υφυπουργού υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.  Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ευτυχής για την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες και ρατσιστικές απόψεις.

Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα.Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες κ ρατσιστιστικές απόψεις.

H σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα εκτός από συντηρητισμό, αναχρονισμό και παλαιοκομματική λογική, τώρα εκπέμπει ομοφοβία και ρατσισμό, αναφέρει το Ποτάμι για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου.

«Η υπουργοποίηση του κ. Δημήτρη Καμμένου, ευρέως γνωστού για τις ομοφοβικές και ρατσιστικές του δηλώσεις στο διαδίκτυο, δεν αποτελεί απλώς ένα ακόμη πολιτικό ατόπημα του κ. Τσίπρα. Αποτελεί ευθεία προσβολή προς την κοινωνία, στέλνοντας, παράλληλα, επικίνδυνα μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας» αναφέρει το Ποτάμι.

«Δεν είναι το ‘πρώτη φορά’, αλλά το ‘αριστερά’ που καταντάει πια ένα σύντομο ανέκδοτο» καταλήγει.

http://www.tanea.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.