Το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ θα μένει σε έναν αγρότη, μηνιαίως, για να συντηρήσει την οικογένειά του, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε σήμερα στις 12.10 το μεσημέρι ο Γιώργος Σαββίδης, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτών Ρόδου, στην Άννα Σαρρή, εκδότρια του Black Monday.gr, κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής #BlackMonday on air που φιλοξενείται στον Παλμό 99,5 και 105,6 κάθε Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι. Οι αγρότες, συγκεντρώθηκαν σήμερα γύρω στη 13.30 στην πλατεία του Δημαρχιακού Μεγάρου, διαμαρτυρόμενοι στα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα της συγκυβέρνησης.

Πάνω από σαράντα τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του δημαρχιακού μεγάρου Ρόδου, ξεκινώντας κινητοποιήσεις διαρκείας. Οι αγρότες αντιδρούν στα μέτρα που εξήγγειλε η συγκυβέρνηση σχετικά με το φορολογικό και το ασφαλιστικό των αγροτών.

«Με αυτά τα μέτρα, ο αγροτικός πληθυσμός θα εξαφανιστεί και πολύ άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Με το νέο ασφαλιστικό αυξάνονται τα όρια ηλικίας και τριπλασιάζονται οι εισφορές των αγροτών. Υπήρχαν κατηγορίες και ο αγρότης επέλεγε και πλήρωνε αναλόγως. Κάθε έξι μήνες για παράδειγμα πλήρωνε κάποιος 600 ευρώ, σήμερα θα πληρώνουμε κάθε δύο μήνες 300 ευρώ, δηλαδή στους έξι μήνες θα πληρώνουμε 900 ευρώ», είπε ο κ. Σαββίδης, συμπληρώνοντας ότι, η νομοθεσία τους εξοντώνει και κανένας συνάδελφος δεν θα αντέξει να πληρώνει αυτούς τους φόρους.

Ο ίδιος, επισήμανε ακόμη πως, εάν το ετήσιο εισόδημα ενός αγρότη είναι 20.000 ευρώ με την επιβληθείσα φορολογία θα του απομένουν μόλις 3.000 ευρώ, δηλαδή θα πρέπει με 250 ευρώ το μήνα να συντηρεί την οικογένειά του.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτών, απεύθυνε τέλος έκκληση σε όλους τους συναδέλφους αγρότες και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις (δικηγόρους, δασκάλους, ιατρούς), να σταθούν συμπαραστάτες και στο δικό τους  αγώνα, όλοι όσοι θίγονται από το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Πηγή: www.blackmonday.gr

ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΓΡΟΤΕΣ ΡΟΔΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.