ΟΛΟΙ στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ
την Πέμπτη, 3Δεκεμβρίου, 2015.

Συνεδρίασε τη Δευτέρα, 30/11/15, η Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Κ.Ρ και συζήτησε τον τρόπο οργάνωσης της απεργιακής κινητοποίησης, που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Το Ε.Κ.Ρ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους όλης της χώρας, στην 24ωρη Γενική Απεργία, την Πέμπτη, 3Δεκεμβρίου 2015.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας μετά και τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και δραματικών περικοπών, τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού και των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων, μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο με τα πιο σκληρά και βάρβαρα μέτρα και έπειτα από έξι (6) χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έχουμε εξαντλήσει τα όρια των αντοχών και ανοχών μας.
Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

– Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων.
– Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση, που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
– Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
– Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας του συνόλου των όρων τους.
– Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.
– Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
– Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων.
– Επανασύσταση των φορέων Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
– Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
– Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα,
με στόχο να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα.

ΟΛΟΙ στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ
και στην απεργιακή συγκέντρωση, την Πέμπτη, 3/12/2015,
στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, στις 10.30 πμ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.