ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Οι Οδοντίατροι αντιδρούν στην κατάργηση των παρ.1,2,3 του άρθρου 28, του  Ν. 4331/2015,όπως εμφαίνεται στο Ν.4337/15, αρ.21, εδαφ.η΄ για το ασφαλιστικό συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου

H παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια τραγική οπισθοδρόμηση και η απουσία της πολιτείας και του κράτους πρόνοιας στη στοματική υγεία έχει ξεπεράσει πλέον κάθε προηγούμενο.

Οι περισσότεροι δείκτες στοματικής υγείας κατατάσσουν την Ελλάδα στις χαμηλότερες θέσεις της Ευρώπης. Το ποσοστό των 16χρονων ή μεγαλύτερων που δεν ικανοποιούν τις ανάγκες στοματικής υγιεινής ήταν το 2013 στο 10,6%- σε σύγκριση με το 7,6% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Την ίδια ώρα οι αναφορές  στην τραγική κατάσταση της στοματικής υγείας των Ελλήνων και η διαρροή επιστημονικού δυναμικού συνεχίζεται, η κυβέρνηση δίνει την χαριστική βολή  στην κοινωνική ασφάλιση με το πρόσχημα των Μνημονίων.

Η παντελής έλλειψη στοιχειώδους οδοντιατρικής ασφαλιστικής κάλυψης σε συνδυασμό με την κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αλλά και την υπέρμετρη  φορολόγηση των επιστημόνων οδοντιάτρων, δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής και επαγγελματικής ασφυξίας.

Η Ελληνική οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί τους 52 Οδοντιατρικούς Συλλόγους και τους 13.500 Οδοντιάτρους  που είναι μέλη τους να συμμετέχουν στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου συμμετέχει και στηρίζει την αυριανή απεργία και ενεργοποιεί παλαιότερη απόφαση του κατά την οποία τα μέλη του θα πραγματοποιούν στοματολογική-οδοντιατρική  εξέταση  ΔΩΡΕΑΝ σε όποιον επιθυμεί.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νίκος Κ ΔιακογεωργίουΠαναγιώτης Μ Νικολής

Leave a Reply

Your email address will not be published.