Σχόλιο στην ηλεκτρονική του σελίδα, για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Καλεί την Άνγκελα Μέρκελ «να τον αποσύρει από τις διαπραγματεύσεις».

Το δημοσίευμα γυρνά το χρόνο πίσω 25 χρόνια, όταν ο Β. Σόιμπλε ήταν από τους πρωτεργάτες της γερμανικής ενοποίησης χωρίς να υπολογίζει το κόστος.

Το γερμανικό περιοδικό γράφει: «Η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας του τότε είναι η Ελλάδα του σήμερα. Η χώρα βρίσκεται οικονομικά στο τέλος. Αντί να κάνει τα πάντα και να προωθήσει »την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς» της ενωμένης Ευρώπης, το υπουργείο του Σόιμπλε επεξεργάζεται σχέδια για ένα Grexit και προτρέπει και άλλους ευρωπαίους εταίρους να πράξουν το ίδιο. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιδίδεται στο ρόλο του πρωτοπόρου υπερασπιστή αξιών και αυστηρού παιδαγωγού. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε πράξεις».

Και λίγο παρακάτω το άρθρο σημειώνει: «Ναι, η Ελλάδα βρέθηκε μόνη της σε αυτή την κατάσταση. Ναι, οι φορολογούμενοι άλλων κρατών πρέπει γι´ αυτό το λόγο να πληρώσουν προκειμένου να βοηθήσουν να βγει η Ελλάδα από τη δύσκολη θέση. Αλλά αυτές οι χώρες έχουν τα χρήματα. Η Βαυαρία, η Έσση ακόμα και το Σλέσβιχ Χόλστάιν πλήρωναν για χρόνια για την Σαξονία Άνχαλντ, τη Θουριγγία και το Βρανδεμβούργο. Και μόνο στενόμυαλοι επαρχιώτες θεωρούν πως τα χρήματα αυτά δεν επενδύονται σωστά. Το ότι ο Σόιμπλε θέλει τόσα παρακάλια οφείλεται προφανώς στην αυξανόμενη αντιπάθεια για τους πολιτικούς πρωταγωνιστές της ελληνικής κυβέρνησης. Θα ήταν καλά εάν ο Σόιμπλε συμπεριφερόταν με το πνεύμα που συμπεριφέρθηκε πριν από 25 χρόνια. Εάν όχι, θα ήταν καλύτερα η Άγκελα Μέρκελ να τον αποσύρει από τις διαπραγματεύσεις. Με αυτό τον τρόπο θα αποδείκνυε αυτό που μέχρι σήμερα όλοι της αρνούνται: ότι είναι μια μεγάλη Ευρωπαία με όραμα».

www.efsyn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.