Στα μέσα του μηνός Ιουνίου 2016, εκτιμάται πως θα επιλυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας μίας παράλειψης που φέρεται να καταγράφηκε από υπάλληλο της αρμόδιας Αρχής στην Αθήνα, και αφορά στη μη πληρωμή του επικουρικού προσωπικού των οκτώ (8) εργαζομένων που προσελήφθησαν στα Ιδρύματα της Ρόδου. Κατά τις πληροφορίες της Black Monday.gr, το προσωπικό των οκτώ (8) ατόμων, που προσελήφθη στις 15 Φεβρουαρίου 2016, παραμένει μέχρι και σήμερα απλήρωτο, εξαιτίας ενός λάθους (!)

Συγκεκριμένα, βάσει καταγγελιών που περιήλθαν σε γνώση της Black Monday.gr, επικουρικό προσωπικό οκτώ (8) ατόμων (νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό), που προσελήφθη στις 15 Φεβρουαρίου 2016, στα Ιδρύματα της Ρόδου (Ίδρυμα Κολυμπίων, Γηροκομείο, Άγιος Ανδρέας), παραμένει απλήρωτοι για πάνω από τρεις (3) μήνες, δηλαδή από την ημέρα πρόσληψής του. Κατά τα όσα δε, προκύπτουν από το ρεπορτάζ της Black Monday.gr, η διοίκηση των Ιδρυμάτων, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που δημιουργήθηκε, παρότι δεν ευθύνεται και ειδικότερα:

Στα μέσα του μηνός Φεβρουαρίου 2016, ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού στα Ιδρύματα της Ρόδου, με αποτέλεσμα την απασχόληση συνολικά οκτώ (8) ατόμων. Ο ένας (1) εξ΄αυτών, παραιτήθηκε από την πρόσληψη (δεν την αποδέχθηκε), με αποτέλεσμα να επιλεγεί ο δεύτερος κατά σειρά. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα, η διαδικασία να ολοκληρωθεί 15 με 20 μέρες αργότερα. Τα έγγραφα ετοιμάστηκαν και εστάλησαν στην αρμόδια Αρχή (Ενιαία Αρχή Πληρωμών), προς έγκριση. Στην Αθήνα όμως, η υπάλληλος που εξέτασε τα έγγραφα, φέρεται να μην εντόπισε τη διαφορά στην ημερομηνία (παρότι τα έγγραφα από τη Ρόδο της είχαν σταλεί ορθώς), με αποτέλεσμα να απορριφθούν από τον Επίτροπο και η διαδικασία να πρέπει να γίνει από την αρχή (!)

Κατόπιν ενημέρωσης, από τον ίδιο τον πρόεδρο των Ιδρυμάτων κο Γιάννη Μαρίνο, ο οποίος αναγνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και προσπαθεί για την επίλυσή του, εκτιμάται πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τις δεδουλευμένες τους αποδοχές, ώστε να εξοφληθούν για μέχρι και το μήνα Μάιο. Δυστυχώς, η διαδικασία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί νωρίτερα, διότι οι εγκρίσεις εξετάζονται και δίδονται από την αρμόδια Υπηρεσία δύο φορές το μήνα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, παρότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.