Στο προσφυγικό – μεταναστευτικό που αφορά ιδιαιτέρως τα νησιά της Δωδεκανήσου, αναφέρθηκε σε κεντρική ομιλία του στη Λαμία, καθώς και σε συνέντευξή του στη Huffington Post, ο υπ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΙΑΟ Απ. Τζιτζικώστας, επικεντρώθηκε σε τρία βασικά σημεία:

Α) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαπράττει ένα επικίνδυνο λάθος, μετατρέποντας την προσφυγική κρίση στη Συρία σε εθνική.

Β) Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί στη χώρα αποθήκη ψυχών και συγκαλύπτει όλους όσοι θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Γ) Δεν νοιάζεται για τους δυστυχισμένους ανθρώπους, αποδεικνύοντας το με τη συμπεριφορά τους σε μια χώρα που ξέρει τι θα πει προσφυγιά.

«Ευρωπαϊκό το προσφυγικό θέμα»

«Ενεργητικές λύσεις από τον ΟΗΕ και την ΕΕ»

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΕΛΛΑΔΑ«Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι για μένα το προσφυγικό και το ευρύτερο μεταναστευτικό, δεν είναι μόνο εθνικό θέμα, είναι κυρίως ένα μείζον Ευρωπαϊκό θέμα, που δεν αφορά μόνο το παρόν αλλά και τις επόμενες δεκαετίες. Και κάνει ένα επικίνδυνο λάθος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μετατρέπει την προσφυγική κρίση στη Συρία σε εθνική κρίση.

Σε ένα διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα, μία σοβαρή κυβέρνηση θα έπρεπε να απαιτεί ενεργητικές λύσεις ασφάλειας και από τον ΟΗΕ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν δεν αντιμετωπιστεί η πηγή του προβλήματος, καμία λύση δεν μπορεί να σταθεί μακροπρόθεσμα.

«Και επιτρέπει να αναλάβει η Ελλάδα έναν ρόλο ευθύνης που δεν της αναλογεί και δεν μπορεί να διαχειριστεί, και συγκαλύπτει – αδιάφορο με ποια ανταλλάγματα- όσους θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα».

Όμως λόγω των ιδεοληψιών και της κουτοπόνηρης λογικής του ΣΥΡΙΖΑ, που παίζει με τη φωτιά και στα εθνικά μας συμφέροντα, μετατρέπει τη χώρα, στην πιο αδύναμη στιγμή της, σε αποθήκη ψυχών.

Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναλάβει σήμερα έναν ρόλο ευθύνης που δεν της αναλογεί και δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Δεν καταλαβαίνω, γιατί και με ποια ανταλλάγματα, η κυβέρνηση συγκαλύπτει όσους θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα βάζοντας την Ελλάδα σε μεγάλους κινδύνους. Και αυτό που θεωρώ το χειρότερο όλων, είναι ότι όλα αυτά τα κάνουν χωρίς πραγματικά να νοιάζονται για τους πρόσφυγες, γι’ αυτούς τους πραγματικά δυστυχισμένους ανθρώπους. Σε μια χώρα μάλιστα, που ξέρει τι θα πει προσφυγιά».

Πηγή: www.blackmonday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.