Την Κυριακή 8 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν στον Μονόλιθο τα αποκαλυπτήρια του ηρώου στη μνήμη των αγωνιστών του θρυλικού, πλέον, κατασκοπευτικού κλιμακίου που έδρασε στο «Λημέρι».

Το ηρώο, φιλοτέχνησαν οι καλλιτέχνες Μιχάλης και Αγγελική Τριανταφύλλου, παρουσία των κατοίκων και εκπροσώπων των τοπικών αρχών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού που γίνεται κάθε χρόνο στη γιορτή του Αποστόλου Θωμά, προστάτη του χωριού, για να τιμηθούν οι αγωνιστές της Αντίστασης

Στην σεμνή τελετή, το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Στέφανος Δράκος, o αντιπεριφερειάρχης κ. Φ. Ζαννετίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου κ. Ευάγγελος Μανδρακός, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ. Μιλτιάδης Παγκάς, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Αγγελος Ανανίας, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Ελευθερία Φτακλάκη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δ. Καρατζιάς, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μανώλης Γλυνός, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου και άλλοι.

Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Μονολίθου «Νέα Ζωή» θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, αφού χωρίς την οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας, το Μνημείο του «Λημεριού» δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και το οποίο για χρόνια αποτέλεσμα όραμα όχι μόνο του Πολιτιστικού Συλλόγου αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας.

Η ανέγερση του μνημείου αυτού έχει διττή σημασία για μας. Αφενός αποτελεί μια βαριά κληρονομιά και είναι ένας φόρος τιμής σε όσους πάλεψαν και συνέβαλαν στον αγώνα κατά των κατακτητών, και αφετέρου αποτελεί υπενθύμιση του αγώνα αυτού στις επόμενες γενιές και επιφοίτηση διότι »η αξία του ανθρώπου δεν είναι στη νίκη, αλλά στον αγώνα για την νίκη».

DSC_0605 ΔΡΑΚΟΣ ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ DSC_0602 DSC_0578

Leave a Reply

Your email address will not be published.