ΘΕΜΑ: Απονομή πτυχίων-απολυτηρίων των αποφοίτων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου – Δράσεις του 1ου ΕΠΑΛ

Έγινε η απονομή των πτυχίων και των απολυτηρίων των μαθητών που αποφοίτησαν από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ρόδου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.   Την τελετή αποφοίτησης τίμησαν με την παρουσία τους:

οι κ.κ.  Φλεβάρης Ιωάννης-Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου.

Παρδαλός Στέργος – Αντιδήμαρχος Παιδείας Δ.Ρ.

Καραγιάννης Βασίλης – Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Τσούλος Νικόλαος- Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δ/σου.

Κανδίνος Ιωάννης- Πρόεδρος Συλλόγου Επισκευαστών και Κατασκευαστών αυτοκινήτου και Μότο Ρόδου.

Νταούσαντζη Ιμπραήμ- Γραμματέας Συλλόγου Επισκευαστών και Κατασκευαστών αυτοκινήτου και Μότο Ρόδου.

Καραχανής Γεώργιος- Εκπρόσωπος Ψυκτικών.

Απτόγλου Μιχαήλ- Εκπρόσωπος επιχειρήσεων φυτωρίων.

Παρευρέθησαν επίσης και οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η πληθώρα των εκδηλώσεων που συμμετείχαν τα παιδιά κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου όπου αφού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Δ/σου συμμετείχε στους τελικούς της Αθήνας και έχασε τη πρόκρισή της στο Final 4 στα πέναλτι για να αναδειχθεί τελικά 5η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Να σημειωθεί επίσης ότι το σχολείο συμμετείχε στον περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για πρώτη φορά, όπου και ισοβάθμησε στη Δεύτερη θέση με επιβλέποντα καθηγητή τον Δ/ντη του 1ου Ε.Κ. Ρόδου κ. Κεφαλάκη Παύλο και προπονητές τους κ. Φιλόπουλο Ιωάννη και κ. Σπανό Δημήτριο. Αξίζουν συγχαρητήρια για τη συμμετοχή και προσπάθειά τους, στους μαθητές της ομάδας από τον τομέα Πληροφορικής, Αλέξανδρο Χατζησάββα και Παναγιώτη Παναγιώτου. 

Το 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου συγχαίρει τους μαθητές και μαθήτριές του για την επιτυχία τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Είναι πολύ πιθανό αρκετοί μαθητές να εισαχθούν στη σχολή της πρώτης προτίμησής τους. Το γεγονός αυτό είναι ένα πραγματικό δείγμα του επιπέδου των μαθητών και της υψηλής κατάρτισης των εκπαιδευτικών, αλλά και της αρτιότητας των εργαστηριακών εγκαταστάσεων του 1ου Ε.Κ. Ρόδου. Παρατίθενται παρακάτω οι 20 μαθητές του σχολείου με τα περισσότερα μόρια στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ

Επισημαίνουμε ότι για πρώτη φορά από το νέο σχολικό έτος θα λειτουργήσει στο 1ο ΕΠΑΛ ο τομέας Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, μέσω του οποίου προσφέρεται η ειδικότητα του Μηχανικού εμπορικού Ναυτικού.

Οι απόφοιτοι του ΕΠΑ.Λ. παίρνουν όχι μόνο απολυτήριο Λυκείου απολύτως ισότιμο με αυτό του Γενικού αλλά και πτυχίο στην ειδικότητα που παρακολούθησαν. Παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα εισαγωγής στα ΤΕΙ-ΑΕΙ μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων.

 Ο

 Διευθυντής

Καραμήτσας Ιωάννης

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.