Σε κατάσχεση του ποσού των 525.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνιών “ΔΕΣ ΡΟΔΑ” προχώρησαν οι 57 συν 1 εργαζόμενοι της επιχείρησης. Οι υπάλληλοι, διεκδικούν το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε εφαρμογή σχετικής δικαστικής απόφασης που εκδόθηκε, ύστερα από αγωγή που κατατέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο έτους 2015.

Κατά τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ του Black Monday.gr, κατά το μήνα Σεπτέμβριο έτους 2015, 57 συν 1 εργαζόμενοι, είχαν καταθέσει αγωγή ενώπιον του Πρωτοδικείου Ρόδου, με την οποία ζητούσαν να κριθεί εάν ήταν νόμιμες και εάν θα έπρεπε να εφαρμοστούν σε βάρος τους (το 2010) οι περικοπές που προέβλεπε το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Η Δικαιοσύνη αποφάσισε πως οι εργαζόμενοι στη “ΔΕΣ ΡΟΔΑ”, δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αφού η λειτουργία της επιχείρησης δεν χρηματοδοτείται από το δημόσιο και κατά συνέπεια η περικοπή των αποδοχών τους δεν έπρεπε να είχε τελεσθεί.

Η απόφαση είχε κριθεί προσωρινά εκτελεστή και οι εργαζόμενοι έπρεπε να είχαν πληρωθεί, ύστερα – πιθανώς – και από την επίτευξη ενός ευνοϊκότερου για την επιχείρηση διακανονισμού, π.χ. αφαίρεση των τόκων που υπολογίζονται στις 200.000 ευρώ. Ωστόσο, η “ΔΕΣ ΡΟΔΑ”, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, αποφάσισε να μη προχωρήσει στην καταβολή του παραπάνω χρηματικού ποσού μέχρι και την έκδοση της απόφασης από το εφετείο, δηλαδή έως ότου η απόφαση τελεσιδικήσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να προχωρήσουν σε κατάσχεση του ποσού των 525.000 ευρώ και το νομικό τμήμα της επιχείρησης να προχωρήσει σε άσκηση ανακοπής, η οποία απορρίφθηκε. Χθες εξετάστηκε και η δεύτερη ανακοπή που κατατέθηκε, και σήμερα εκδόθηκε η απόφαση από το Ειρηνοδικείο Ρόδου, βάσει της οποίας απορρίφθηκε και η δεύτερη ανακοπή της επιχείρησης. 

Δια μέσου της κατατεθείσας ανακοπής φέρεται να αναπτύχθηκε ο ισχυρισμός ότι, θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων και στην κατάθεση του δώρου Χριστουγέννων τους. Ο ισχυρισμός δεν έγινε δεκτός και το αίτημα της ανακοπής απορρίφθηκε.

Πηγή: www.blackmonday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.