Ο βουλευτής Αχαΐας αποκάλυψε ότι η ηγεσίες των δύο κυβερνητικών κομμάτων του έχουν υποσχεθεί θέση το προεδρείο του κοινοβουλίου λέγοντάς του μάλιστα πως θα προχωρήσουν σε αλλαγή του Κανονισμού λειτουργίας της Βουλής προκειμένου να γίνει δυνατή η υποψηφιότητά του

Απών από την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Βουλής ήταν ο κ. Νίκος Νικολόπουλος με πολλούς να εκτιμούν ότι ο αχαιός βουλευτής των ΑΝΕΛ επέλεξε με την στάση του αυτή να διαμαρτυρηθεί για την μη αξιοποίησή του είτε στην κυβέρνηση είτε στην προεδρεία του κοινοβουλίου.

Ο κ. Νικολόπουλος απέφυγε να στείλει και την τυπική επιστολή που συνήθως στέλνουν οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Απών από την ψηφοφορία ήταν και ο κ. Πάνος Καμμένος επισημαίνοντας ωστόσο στην επιστολή του πως εάν βρισκόταν στην Βουλή θα στήριζε την κυβερνητική επιλογή.

Από αντιπρόεδρος της Βουλής πρόεδρος επιτροπής ο Νικολόπουλος

Με προεδρείο διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής προσπαθούν να «χρυσώσουν» το χάπι του κ. Νίκου Νικολόπουλου που το τελευταίο διάστημα εκτοξεύει υπονοούμενα και υπαινιγμούς για την στάση που θα κρατήσει σε περίπτωση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν τον προτείνει για αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου.

Ο βουλευτής Αχαΐας αποκάλυψε ότι η ηγεσίες των δύο κυβερνητικών κομμάτων του έχουν υποσχεθεί θέση το προεδρείο του κοινοβουλίου λέγοντάς του μάλιστα πως θα προχωρήσουν σε αλλαγή του Κανονισμού λειτουργίας της Βουλής προκειμένου να γίνει δυνατή η υποψηφιότητά του.

Να σημειωθεί ότι θέση στο προεδρείο του κοινοβουλίου δικαιούνται μόνο τα πέντε πρώτα κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νικολόπουλος απέσπασε την υπόσχεση λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων της 20ης Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο βουλευτής σε συνάντηση που είχε με το περιβάλλον του πρωθυπουργού ζήτησε να συμπεριληφθεί στο κυβερνητικό σχήμα και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό να προταθεί για αντιπρόεδρος της Βουλής. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επηρεασμένοι από το πανηγυρικό κλίμα μοίρασαν υποσχέσεις και στον κ. Νικολόπουλο χωρίς να σκεφτούν τις σφοδρές αντιδράσεις που θα προκληθούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν και πιθανή τροποποίηση του Κανονισμού το επόμενο διάστημα ώστε να εκπροσωπούνται όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα στο προεδρείο.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.