Με τον υπ. Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Απόστολο Τζιτζικώστα, να δέχεται σφοδρές επιθέσεις λίγες ημέρες πριν την προσφυγή στις κάλπες, η εμφάνισή του στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη, αποκάλυψε μία σειρά από σημεία που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, απαντώντας σωρεία ερωτημάτων.  

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 2Ο κ. Τζιτζικώστας, μη διστάζοντας να απαντήσει ξεκάθαρα στο σύνολο των ερωτήσεων που δέχθηκε (…πράγμα πρωτόγνωρο για πολιτικό), αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχεται από το σύστημα, το οποίο διαχώρισε σε δύο κατηγορίες, η μία αφορά στους … βολεμένους της ΝΔ και η δεύτερη στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε πως, θα υπάρχει αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές της 22ης Νοεμβρίου 2015, ακόμη και εάν κάποιοι τη φοβούνται, ενώ κατέστησε σαφές ότι, «υπάρχουν δυο συστήματα, ένα των βολεμένων μέσα στη ΝΔ και ένα του ΣΥΡΙΖΑ, που δε θέλουν η παράταξή μας να γυρίσει σελίδα».

Εκφράζοντας με βεβαιότητα ότι στις εκλογές της 22ης Νοεμβρίου 2015 – παρά τα όσα υποστηρίζουν ή επιθυμούν κάποιοι – θα κόψει πρώτος το νήμα, εξήγησε ότι δε θα έχει καμία αντίρρηση να πάμε στη δεύτερη Κυριακή αν το επιθυμεί και ο δεύτερος.

«Δεν πιστεύω ότι ένας πολιτικός πρέπει να γίνεται τηλεπερσόνα. Ένας πολιτικός πρέπει να δουλεύει πολύ και να μιλάει λιγότερο. Εγώ έχω μια άλλη λογική για την πολιτική. Πιστεύω ότι ένας πολιτικός πρέπει να συνομιλεί με την κοινωνία. Έχω γυρίσει 20 νομούς της χώρας ήδη, και θα γυρίσω τους υπόλοιπους στις επόμενες μέρες. Δε μου αρέσουν οι πολιτικοί που μιλάνε πολύ και προφανώς δουλεύουν λιγότερο», δήλωσε ο Απ. Τζιτζικώστας, απαντώντας στα όσα του καταλογίζονται ότι κρύβεται…

Σε ότι αφορά στη «λάσπη» που του επιρρίπτεται περί δήθεν «ασυμβίβαστου», επισήμανε πως, το Σύνταγμα είναι σαφές και δεν υπάρχει κώλυμα για τη θέση του Πρωθυπουργού.

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένα κόλλημα για τη θέση του Πρωθυπουργού. Είναι προφανές ότι ήδη υπήρξαν απαντήσεις συνταγματολόγων και ανθρώπων που γνωρίζουν το θέμα. Και μάλιστα ο πρωθυπουργός ακόμη και αν είναι εξωκοινοβουλευτικός συμμετέχει στη Βουλή κανονικά, μιλάει, απαντάει, συμμετέχει. Εξάλλου και ο κ. Τσίπρας ήταν εκτός κοινοβουλίου και δε νομίζω ότι τον σταμάτησε από κάτι. Και επίσης να σας πω ότι αυτό το μοντέλο έχει εφαρμοστεί και στο εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Απ. Τζιτζικώστας, πατώντας στο σήμα του play.

Leave a Reply

Your email address will not be published.