«Ισοδύναμα δεν θα βρει ο κ. Τσίπρας γιατί η ιδεολογία του ενοχοποιεί τις επενδύσεις, την ιδιοκτησία, την ατομική πρωτοβουλία» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ

Με κριτική κατά του Αλέξη Τσίπρα συνέχισε από την Κοζάνη την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Δεν ήταν ποτέ στόχοι για τον κύριο Τσίπρα και την κυβέρνησή του, η προστασία των αδυνάμων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και με αφορμή την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου συμπλήρωσε ότι «το πρώτο μέρος του «λογαριασμού» που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, επικυρώθηκε χθες από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ισοδύναμα δεν θα βρει ο κ.Τσίπρας γιατί η ιδεολογία του ενοχοποιεί τις επενδύσεις, την ιδιοκτησία, την ατομική πρωτοβουλία» συνέχισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφερόμενος στο όραμά του για τη Νέα Δημοκρατία ο Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «ξέρω να διεκδικώ μεγάλες, συλλογικές νίκες που αγκαλιάζουν την κοινωνία, πάνω από κομματικούς συσχετισμούς».

«Ζητώ την στήριξή σας για να φτιάξουμε μαζί την εναλλακτική. Από παντού στην Ελλάδα. Με τη δική σας δύναμη, τη δική σας φωνή. Είναι χρέος μας να τολμήσουμε. Με τη γενιά μου, με τα ικανά στελέχη και τους πολίτες. Με πλάτες μόνο όλους εσάς, μεγαλώνουμε τη ΝΔ» κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

Μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην Κοζάνη, την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο της διήμερης προεκλογικής περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία, ο Απ. Τζιτζικώστας είπε ότι «το πρώτο μέρος του “λογαριασμού” που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, επικυρώθηκε την Παρασκευή από τη Βουλή».

Όπως παρατήρησε, το 90% των μέτρων είναι χαράτσια και φόροι, και μόλις το 10% αφορά σε αλλαγές και τομές που έχει ανάγκη η χώρα. «Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ποτέ στόχοι για τον κύριο Τσίπρα και την κυβέρνησή του η προστασία των αδυνάμων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων», είπε και πρόσθεσε: «Αυτά ήταν τα μέσα που χρησιμοποίησε για να φτιάξει το παλιό κομματικό κράτος που ονειρεύεται. Το κράτος των φίλων, των συντεχνιών, των κομματαρχών του. Δεν ενδιαφέρεται αν αντέχει ο κόσμος να πληρώσει τους νέους, υψηλότερους, άδικους φόρους».

Συνεχίζοντας την κριτική του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε λόγο για οριζόντιες μειώσεις έως και 140 ευρώ που επιβλήθηκαν προ μηνός στους συνταξιούχους, τονίζοντας ότι ακόμα και η πιο χαμηλή αγροτική σύνταξη μειώθηκε κατά 10 ευρώ.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην επιβολή του φορολογικού συντελεστή 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ, αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού το οποίο κατατέθηκε, υπογράμμισε ότι αυτό προβλέπει «αύξηση των ανέργων κατά 100 χιλιάδες το 2015 και 50 χιλιάδες το 2016».

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του για το «παραγωγικό πλάνο» της επόμενης ημέρας για τον τόπο, επισήμανε την ανάγκη για αλλαγές που θα κινούνται προς την κατεύθυνση της παραγωγής εθνικού πλούτου.

«Αυτό δεν σημαίνει φόρους, αλλά επενδύσεις. Σημαίνει κράτος που δεν εκδικείται όσους τολμάνε, επιχειρούν και καινοτομούν. Κράτος που δεν θα αφήνει απροστάτευτα τα πιο αδύναμα στρώματα, που θα ενισχύει τον κόσμο της εργασίας και όχι της ανεργίας και θα εξασφαλίζει την πρόσβαση των πολιτών σε περισσότερα κοινωνικά αγαθά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη σημείωσε ότι «για να πείσουμε πρέπει να αλλάξουμε». Όπως τόνισε, πρέπει να είμαστε το κόμμα που με τον τρόπο που θα λειτουργεί, θα δίνει δείγμα γραφής στην κοινωνία ότι θα κυβερνήσει με αξιοκρατία, διαφάνεια και καθαρούς στόχους.

Αναφορικά με την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για το όνομα της ΠΓΔΜ, ο Απ. Τζιτζικώστας είπε ότι τα εθνικά θέματα απαιτούν σοβαρότητα. «Μην τολμήσουν να παίξουν με τη Μακεδονία. Ότι έχουν στο μυαλό τους να το ξεχάσουν. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα κρυφό σχέδιο να περάσει» ανέφερε.

Η περιοδεία του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ στη Δυτική Μακεδονία ξεκίνησε από τα Γρεβενά, ενώ επόμενος σταθμός ήταν η Πτολεμαΐδα, πριν επισκεφθεί την Κοζάνη.

Συναντήθηκε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικά στελέχη του κόμματος, επαγγελματίες, εργαζόμενους και απλούς πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ & http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.