Θα εκδικασθεί η προσφυγή κατά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

«Αυτογκόλ» ή «εκ του πονηρού» θα αποδειχθούν σε μία εβδομάδα οι οιμωγές και οδυρμοί κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων, πως ήταν αντισυνταγματικές και εγκληματικές οι αυξήσεις ΦΠΑ στα νησιά.

Στις αρχές Ιουνίου (την ερχόμενη Τρίτη σύμφωνα με πληροφορίες) έχει οριστεί να εκδικαστεί μετά από πολλές αναβολές (λόγω της αποχής των δικηγόρων) στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή κατά του μέτρου. Εκεί ο δικηγόρος του δημοσίου που θα πρέπει να υπερασπιστεί το μέτρο, θα έχει να αντιμετωπίσει εκτός των άλλων και την δημόσια ομολογία των κ.κ. Πάνου Καμμένου και Νίκου Βούτση (αλλά και κύκλων του Μαξίμου) πως παραβιάζεται το Σύνταγμα της χώρας.

Με το δεδομένο αυτό, καθίσταται αβέβαιο αν ο νομικός σύμβουλος του Κράτους θα πάρει εντολή να παραστεί καν στην εκδίκαση ή θα υποκύψει χωρίς να προβάλει αντίσταση στην προσφυγή. Αρμόδιοι παράγοντες αναμένουν τις οδηγίες που θα δώσει ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ακόμα χειρότερα, η στάση που τηρεί η κυβέρνηση δημιουργεί αμφιβολίες και στους δανειστές για το αν έχει σκοπό να εφαρμόσει όσα συμφώνησε.

Σε κάθε περίπτωση, αν το μέτρο καταπέσει, ανοίγει μία «τρύπα» στα κρατικά έσοδα της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, που θα πρέπει να υποκατασταθούν με άλλα μέτρα.

Πηγή: newmoney.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.