ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ                                      

Το φαινόμενο της παράτυπης μετανάστευσης δυστυχώς, τους τελευταίους μήνες, έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο νησί μας. Οι πρόσφυγες κατέφθαναν καθημερινώς κατά συρροή, με αποτέλεσμα την αναγκαστική παραμονή τους στο νησί για αρκετές ημέρες, λόγω έλλειψης προσωπικού στις υπηρεσίες ταυτοποίησης.

            Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στους εθελοντές αστυνομικούς της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Νομού Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα τον πρόεδρο τους κ. Δημήτρη Χασεκίδη και το Γενικό Γραμματέα κ. Αναστάσιο Τσομπάνη, που με την παρουσία τους στο νησί μας από τις 8 Σεπτεμβρίου, συνέβαλαν στη γρηγορότερη διεκπεραίωση των υποθέσεων των παράτυπων μεταναστών και των προσφύγων, με αποτέλεσμα  την αμεσότερη αποχώρηση τους από το νησί μας.

            Συγχαρητήρια αξίζουν φυσικά και στο διοικητή και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, αλλά και του Λιμεναρχείου Λέρου, οι οποίοι δίνουν αυτό τον αγώνα καθημερινά κάτω από αντίξοες πραγματικά συνθήκες. Επίσης ευχαριστούμε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την εκκλησία αλλά και όλους εσάς, τους απλούς πολίτες, που δείξατε το ανθρώπινο πρόσωπο σας, αγκαλιάζοντας όλους αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΩΞΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Θέμα: «Ενίσχυση  Α.Τ. ΛΕΡΟΥ , ΧΙΟΥ και ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ με 38 αστυνομικούς από Θεσσαλονίκη»

          Από τις 8/9/2015 , 38 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη εκ των οποίων 27 από την Δ/νση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης ενίσχυσαν το Α.Τ.ΛΕΡΟΥ , ΧΙΟΥ και ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιο οργανωμένα οι μεταναστευτικές ροές .

          Ειδικότερα στη Λέρο , η συνεργασία μας τόσο με το Α.Τ.ΛΕΡΟΥ όσο και με τη Δημοτική Αρχή της Λέρου ήταν άψογη και με απτά αποτελέσματα. Οι ταυτοποιήσεις και οι αποχωρήσεις των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από τη Λέρο δρομολογήθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο.

          Αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις (οικογενειακές τραγωδίες, ναυάγια, επικοινωνιακές δυσκολίες με πρόσφυγες) με επιτυχία ως εθελοντές.

          Το χαμόγελο και η αποδοχή των κατοίκων της Λέρου αποτέλεσε για εμάς την καλύτερη επιβράβευση.

          Ευχαριστούμε για τη συνεργασία  τόσο τον κ. Δ/τή του Α.Τ. ΛΕΡΟΥ Υ/Α Παπατζίκη Παντελεήμων όσο και όλους τους συναδέλφους  αστυνομικούς. Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Λέρου κ. Κόλια Μιχάλη για τη συμβολή του και όλη τη Δημοτική Αρχή.

          Ευελπιστούμε ότι όποιο πρόβλημα κι αν ανακύπτει θα επιλύεται άμεσα σε συνεργασία με όλες τις αρχές.

Μετά τιμής,

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΧΑΣΕΚΙΔΗΣ                                                        ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.