Αστυνομικός υπόδειγμα, αρνήθηκε 30.000 ευρώ!

Ο φάκελος με τις δεσμίδες των 5.000 ευρώ, που δόθηκαν στον αστυνομικό

Ο φάκελος με τις δεσμίδες των 5.000 ευρώ, που δόθηκαν στον αστυνομικό

Τρεις δεσμίδες των 5.000 ευρώ, συνολικά 15.000 ευρώ, ακούμπησε στο γραφείο Αστυνομικού Τμήματος της Καλύμνου, 77χρονη, προκειμένου να κάνει τα στραβά μάτια αστυνομικός της Καλύμνου, λέγοντάς του, ότι εάν δεν είναι αρκετά θα του δώσει ακόμη 15.000 ευρώ, αύριο. Ο αστυνομικός, παράδειγμα προς μίμηση, αρνήθηκε και προχώρησε στη σύλληψη της 77χρονης.

Της Άννας Σαρρή

Κατά τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ του Black Monday.gr, η 77χρονη, πριν από μερικές ημέρες είχε επισκεφτεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και είχε δηλώσει σε αστυνομικό την απώλεια της αστυνομικής της ταυτότητας. Χθες πήγε ξανά, προκειμένου να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε να εκδώσει μία νέα. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά και ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το οποίο αποδείχθηκε πλαστό!

Η Υπηρεσία ως όφειλε προχώρησε σε διασταύρωση στοιχείων, από την οποία και προέκυψε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν ήταν 67 χρονών όπως δήλωνε, αλλά 77! Το πιστοποιητικό έγγραφε δηλαδή ότι είχε γεννηθεί το 1948, ενώ εκείνη είχε γεννηθεί το 1938. Στοιχείο από το οποίο έγινε αντιληπτό ότι το έγγραφο – πιστοποιητικό ήταν πλαστό.

Τότε εκείνη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζήτησε από τον αστυνομικό να μείνουν μόνοι τους και του έδωσε τρεις δεσμίδες των 5.000 ευρώ η κάθε μία. Και του είπε ότι εάν έχει ενδοιασμούς αύριο θα του δώσει ακόμη 15.000 ευρώ! Ο αστυνομικός, παρά τον πενιχρό μισθό που παίρνει, αλλά και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκονται γενικά οι πολίτες, αρνήθηκε και προχώρησε στη σύλληψη της γυναίκας που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει.

Η ίδια φέρεται να ισχυρίστηκε ότι θα εξέδιδε ταυτότητα με πλαστά στοιχεία, σε ότι αφορά στην ηλικία της, προκειμένου να την χρησιμοποιήσει για να κάνει χρήση μίας ευνοϊκής διάταξης Νόμου στη Γαλλία. Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει διπλή υπηκοότητα, είναι Ελληνίδα και Γαλλίδα.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη χθες (06.07.2015) το πρωί στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, 77χρονη, κατηγορούμενη για πλαστογραφία και απόπειρα δωροδοκίας.

Η 77χρονη μετέβη χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων για έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και προσκόμισε πλαστό πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με ψευδή στοιχεία γέννησης. Όταν αυτό έγινε αντιληπτό κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων της, προσέφερε σε αστυνομικό του Γραφείου Έκδοσης Ταυτοτήτων το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, προκειμένου να πετύχει το σκοπό της. Η δράστιδα συνελήφθη άμεσα και κατασχέθηκαν το πλαστό πιστοποιητικό, καθώς και το χρηματικό ποσό των 15.000€.

Η συλληφθείσα οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Leave a Reply

Your email address will not be published.