Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, θα καθίσει στις 7 Απριλίου 2016, ασφαλιστικός σύμβουλος, που κατηγορείται για την τέλεση του αδικήματος της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση και σε βαθμό κακουργήματος.

Κατά τα άρθρο 375, ο κατηγορούμενος φέρεται να διέπραξε το αδίκημα της υπεξαίρεσης (Όποιος ιδιοποιείται παρανόμως ξένο (ολικά ή εν μέρει) κινητό πράγμα που περιήλθε στην κατοχή του με οποιοδήποτε τρόπο, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δυο ετών και αν το αντικείμενο της υπεξαίρεσης είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. Αν η πράξη ενέχει κατάχρηση ιδιαίτερης εμπιστοσύνης, ιδίως όταν πρόκειται για αντικείμενο που το έχουν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω ανάγκης ή λόγω της ιδιότητάς του ως επιτρόπου ή κηδεμόνα του παθόντος ή ως μεσεγγυούχου ή διαχειριστή ξένης περιουσίας, ο υπαίτιος τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών).

Ο κατηγορούμενος, κατά τα όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του, στη Ρόδο, από τον Ιούλιο του 2007 έως και τον Ιούνιο του 2008, ιδιοποιήθηκε παράνομα χρήματα, τα οποία του είχαν εμπιστευθεί, εξαιτίας της ιδιότητάς του ως ασφαλιστικός σύμβουλος. Ο 40χρονος, φέρεται συγκεκριμένα να εισέπραξε κατά περίπτωση εντός του ανωτέρου χρονικού διαστήματος το χρηματικό ποσό των 44.925,19 ευρώ, τα οποία και δεν απέδωσε ως όφειλε βάσει σχετικής συμβάσεως.

Ο 40χρονος Ροδίτης πάντως, αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν περί υπεξαίρεσης του ποσού των 44.925, 19 ευρώ.

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος Νικήτας Μπόλκας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.