Τα στοιχεία του FUR δείχνουν ότι η δημοφιλία της Ελλάδας οφείλεται στη γεωγραφική της θέση και την τρέχουσα συγκυρία

H Ελλάδα και τα νησιά της, παρά την προσφυγική κρίση, βρίσκονται στους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών των Γερμανών το 2015, σύμφωνα με στοιχεία που ανέλυσε το Ινστιντούτο Ερευνών της Γερμανίας, FUR, για τα ταξίδια των Γερμανών τη χρονιά που μας πέρασε, τα οποία δημοσιοποιεί το Tourism-Review.com.

Τα στοιχεία του FUR δείχνουν ότι η δημοφιλία της Ελλάδας οφείλεται στη γεωγραφική της θέση και την τρέχουσα συγκυρία. Προορισμοί όπως η Κρήτη και η Κέρκυρα είχαν καλές επιδόσεις, προσφέροντας στους γερμανούς τουρίστες το συνδυασμό ηλιοφάνειας, ξεκούρασης και πολιτισμού που επιθυμούν.

Ωστόσο, άλλες περιοχές που δέχθηκαν το πλήγμα της προσφυγικής κρίσης, όπως το ανατολικό Αιγαίο είχαν απώλειες σε τουριστικές ροές από τη Γερμανία.Σύμφωνα με την ανάλυση της FUR, κατά την περασμένη χρονιά οι γερμανοί τουρίστες δεν έχασαν την επιθυμία για ταξίδια, παρά τον αυξημένο κίνδυνο εξαιτίας του ζητήματος της ασφάλειας.

Όμως οι χώρες και οι προορισμοί που προτίμησαν ήταν πιο κοντά τη χώρα τους.Παρατηρείται επίσης ξεκάθαρη προτίμηση για διακοπές στο πρότυπο ήλιος-θάλασσα σε σχέση με πιο παγωμένα κλίματα, καθως μεγάλος αριθμός τουριστών κατευθύνθηκε σε παράκτιες περιοχές και στη Μεσόγειο εγκαταλείποντας τους ορεινούς προορισμούς.

Ωστόσο, αρκετοί δεν έφυγαν καν στο εξωτερικό. Δείτε ποιους 10 προορισμούς προτίμησαν οι περισσότεροι Γερμανοί το 2015…

1. Βαυαρία – Εξερευνώντας τις γερμανικές παραδόσεις

2. Μεκλεμβούργου – Πομερανία – Ήλιος και θάλασσα στην πατρίδα

3. Ισπανία – Δημοφιλή νησιά

4. Ιταλία – Διακοπές στην ύπαιθρο

5. Τουρκία – Παραλίες, παραλίες, παραλίες

6. Αυστρία – Σκι στα βουνά

7. Κροατία – Γραφικές πόλεις

8. Ελλάδα – Αρχιτεκτονική και πρόσφυγες

9. Γαλλία – Μόδα και κρασί

10. Πολωνία – Οικονομικές διακοπές

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.