Αύριο, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, με τις κάλπες να είναι ανοιχτές και στα Δωδεκάνησα από τις 07.00 έως τις 19.00. Σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου από τον πρώτο γύρο οι επαναληπτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΔΚατά τα όσα επίσημα έχουν ανακοινωθεί από την Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, οι ψηφοφόροι θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο επιθυμούν. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο κάθε ψηφοφόρος προτού ψηφίσει θα συμπληρώνει μία αίτηση επαναβεβαίωσης / εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του. Στην κατοχή τους θα πρέπει να έχουν για να επιδείξουν ένα επίσημο αποδεικτικό δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία, όπως αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο.

Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ και σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου θα πρέπει να ψηφίσεις στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς την καταβολή χρηματικού ποσού. Δικαίωμα συμμετοχής στο δεύτερο γύρο έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Οι υποψήφιοι Πρόεδρο της ΝΔ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΔΩΝΙΣΟ Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 06-11-1972. Είναι ο τριτότοκος υιός του Αθανασίου και της Παρασκευής Γεωργιάδου και έχει άλλα δύο αδέλφια τον Λεωνίδα και τον Αλέξανδρο. Έχει αποφοιτήσει από την Φιλοσοφική Σχολής Αθηνών και πιο συγκεκριμένα από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Είναι έγγαμος με την Ευγενία Μανωλίδου, και έχουν μαζί δύο υιούς, τον Αθανάσιο-Περσέα και τον Αλκαίο-Αναστάσιο.

Υπηρέτησε την Στρατιωτική του θητεία, ως έφεδρος Λοχίας στην 23η ΤΘΤ στην Αλεξανδρούπολη.

Από το 1993 και μετά το θάνατο των γονέων του, αναλαμβάνει την διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Μέχρι σήμερα, υπό την δική του επίβλεψη έχουν εκδοθεί περίπου 1.000 βιβλία, κυρίως μεταφράσεις αρχαίων και βυζαντινών Ελλήνων συγγραφέων, αλλά και μελέτες γύρω από τον διαχρονικό Ελληνικό πολιτισμό.

Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ», με σκοπό την διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης, με μία πρωτότυπη μέθοδο, τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά Δημοτικού. Στο ίδιο Κέντρο διδάσκει ο ίδιος το μάθημα της Ελληνικής Ιστορίας.

Το 1998 και για τρία έτη, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Κώστα Χούντα, συνδιηύθυνε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΗΡΟΔΟΤΟΣ 107,4».

Από το 2000 παρουσιάζει στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή υπό τον τίτλο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Την ίδια εκπομπή παρουσίαζε για ένα χρόνο στον Ant1 Pacific στην Αυστραλία και στον Ant1 Sat στις Η.Π.Α. Από το 2003 ως το 2011 παρουσίαζε με τον αδελφό του Λεωνίδα, την καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή «ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΓΕΡΣΙΣ» στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ.

Εκδίδει και διευθύνει δύο μηνιαία περιοδικά αφιερωμένα στην προβολή του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού, την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» και το «ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ».

Πέραν των βιβλίων που έχει εκδώσει, ο ίδιος ως συγγραφεύς έχει κυκλοφορήσει τρία βιβλία. Το πρώτο είναι ο «ΟΔΗΓΟΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ» βιβλίο που μέχρι σήμερα έχει κάνει 6 επανεκδόσεις και μάλιστα για τρία χρόνια εδιδάχθη στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, στο Τμήμα της Αρχαιολογίας. Το δεύτερο έχει τίτλο: «ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ». Το βιβλίο αυτό, το οποίο κυκλοφορεί και στην Αγγλική Γλώσσα, έχει κάνει μέχρι σήμερα περισσότερες από 15.000 πωλήσεις και θεωρείται το κορυφαίο στο είδος του. Το τελευταίο του προσωπικό βιβλίο είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, γύρω από την Άλωση της Κων/πόλεως, με τίτλο «ΘΕΟΔΩΡΑ ΦΡΑΝΤΖΗ: Η ΑΛΩΣΙΣ». Βρίσκεται στην τρίτη επανέκδοση.

Επί 6 χρόνια υπήρξε αντιπρόεδρος στον μεγαλύτερο Ελληνικό Ποντιακό Σύλλογο «Καπετάν Ευκλείδη» Αχαρνών μαζί με τον Παύλο Γεροντίδη και τον Μπάμπη Χολίδη.

Από τον Δεκέμβριο του 2003 έως τον Αύγουστο του 2007 υπήρξε Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.
Έλαβε μέρος στις Εθνικές Εκλογές του 2004, όπου και κατέλαβε την πρώτη θέση στην Β’ εκλογική περιφέρεια των Αθηνών, με 10.000 σταυρούς, με το ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. Εξελέγη Βουλευτής Β’ Αθηνών, στις Εθνικές Εκλογές τις 16ης Σεπτεμβρίου του 2007, διπλασιάζοντας τις προσωπικές του ψήφους, στις 20.000. Στις Εθνικές Εκλογές του 2009 επανεκλέγεται με 30.000 σταυρούς καταλαμβάνοντας εκ νέου την πρώτη θέση στην Β’ Αθηνών με τον ΛΑ.Ο.Σ.

Στις Νομαρχιακές Εκλογές του Οκτωβρίου του 2006, ήταν υποψήφιος Νομάρχης Αθηνών, με τον ΛΑ.Ο.Σ. και εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος.
Στις Περιφερειακές Εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, ήταν επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ» με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. Εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος και συμμετείχε στην Επιτροπή Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής.
Συμμετείχε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και εκπροσωπούσε το κόμμα στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, στην Επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού ζητήματος.
Ήταν Γραμματέας της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. και του Εκτελεστικού Γραφείου.
Στις 11 Νοεμβρίου 2011 τοποθετήθηκε Υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία και την αλιεία στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου. Στις 11 Φεβρουαρίου 2012 παραιτήθηκε από το κυβερνητικό του αξίωμα. Στις 13 Φεβρουαρίου 2012 διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. καθώς υπερψήφισε το «Μνημόνιο ΙΙ», παραβαίνοντας την γραμμή του κόμματος.
Στις 17 Φεβρουαρίου 2012 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα.
Στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών.
Στις 25 Iουνίου 2013 τοποθετήθηκε Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.
Στις Εθνικές Εκλογές της 25η Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών με αριθμό ψήφων 73,959.
Στις Εθνικές Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 επανεξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Χ. Κόκκινος - Μεϊμαράκης στη ΡόδοΕκλέγεται Βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Β’ Αθήνας το 1989, και σ` όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (1989, Ιούνιο και Νοέμβριο), 1990, 1993, 1996, 2000, 2004, 2007, 2009,2012 (Μάιος και Ιούνιος) και 2015. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Κολοκοτά και έχει δυο κόρες. Δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών, της σχολής Πολιτικών Επιστημών και του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου, με ειδίκευση στα φορολογικά και διατριβή στα εκλογικά συστήματα.
Διετέλεσε: Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων από το 2012 έως το 2015. Πρόεδρος Ινστιτούτου Δημοκρατία Κωνσταντίνος Καραμανλής. Υπουργός Εθνικής Αμύνης από 16/2/06, έως 7/10/09. Ο πρώτος Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.(1991-1992). Υφυπουργός Πολιτισμού (αρμόδιος για τον Αθλητισμό) από 3/12/92, έως 12/10/93. Στις 24/4/94 στο Γ’ Συνέδριο της Ν.Δ., επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Εκλέγεται μέλος της Ε.Ε και της Κ.Ε. της Ν.Δ. από το 1984 μέχρι σήμερα Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αναπληρωματικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Βορειοατλαντική Συνέλευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο "Ρόδον"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”.

Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη.
Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015.

Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012.
Το Φεβρουάριο του 2015 ανέλαβε πρώτος τη τάξει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής».
Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Γεννήθηκα στις 2 Σεπτεμβρίου του 1978. Είμαι παντρεμένος με την Ελεάνα Βλάχου.
Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, στο Georgetown University College της Ουάσιγκτον, στις ΗΠΑ. Συνέχισα τις σπουδές μου, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση και τα Οικονομικά, από το University College of London (UCL). Μιλάω τρεις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΡΟΔΟΣ 2Σε ηλικία 22 ετών, αμέσως μετά την αποφοίτηση μου, εργάστηκα για το Γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δημιούργησα τη δική μου επιχείρηση στον τομέα της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων. Δημιούργησα, μαζί με τα αδέρφια μου τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑ ΑΕ, μια σύγχρονη μονάδα βιολογικών προτύπων.

Υπήρξα Πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας, του πρώτου κέντρου έρευνας και πολιτικής ανάλυσης στο χώρο της φιλελεύθερης σκέψης και ιδεολογίας στην Ελλάδα. Είμαι μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Χ.Α.Ν.Θ.
Πρώτη φορά συμμετείχα στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Με εμπιστεύθηκαν 29.166 πολίτες της Α” Θεσσαλονίκης, δίνοντας μου τη δυνατότητα να τους εκπροσωπώ στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Στις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009, η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πρόσωπό μου αυξήθηκε στις 35.107 ψήφους.

Πίστευα και πιστεύω πως η Αυτοδιοίκηση είναι ο βασικός πυρήνας επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας μας. Γι΄ αυτό μπήκα στη μάχη των περιφερειακών εκλογών της 14ης Νοεμβρίου του 2010 και εκλέχτηκα Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Την 5η Ιανουαρίου του 2013 το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας με εξέλεξε στη θέση του Περιφερειάρχη, ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας μου έκαναν τη μεγαλύτερη τιμή. Με επέλεξαν για δεύτερη φορά να είμαι ο Περιφερειάρχης τους, με το ποσοστό εκλογής μου να φτάνει το 71.03%. Σήμερα ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργήσαμε με την ομάδα μου, ένα μοντέλο διοίκησης που πέτυχε να μειώσει και να παρακάμψει – όπου υπήρχε ανάγκη -το συγκεντρωτισμό της κεντρικής εξουσίας. Πιστέψαμε στη συνένωση δυνάμεων και επενδύσαμε στη συνεργασία με φορείς της περιοχής, τα επιμελητήρια, τις τοπικές κοινωνίες και τον ιδιωτικό τομέα.

Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Σε μόλις δύο χρόνια, καταφέραμε να αυξήσουμε την απορρόφηση του ΕΣΠΑ από το 53% στο 93% και να είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα. Προχωρήσαμε παράλληλα στη πληρωμή πάνω από 400€ εκατ για την υλοποίηση έργων στην Κεντρική Μακεδονία, αποπληρώνοντας μόνο για το 2014 πάνω από 200€ εκατ. σε έργα.

Ταυτόχρονα, επιλέξαμε και δώσαμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Δύο βασικούς πυλώνες, οι οποίοι αποτελούν την παραγωγική και αναπτυξιακή μας βάση. Πετύχαμε έτσι, να συνδέσουμε τον αγροτοδιατροφικό τομέα με την τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της περιοχής και ενισχύοντας τη δυναμική των επιχειρήσεων του κλάδου.

Από τα εφηβικά μου χρόνια μεγάλωσα στην οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας. Εντάχθηκα στην ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια ως νέος βουλευτής συνέχισα να συμμετέχω σε δράσεις της. Ως Κοινοβουλευτικός διετέλεσα Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, μέλος της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Μόνιμης Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Επιπλέον, ήμουν μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Υποθέσεων, καθώς και της Ειδικής Επιτροπής για τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον Οκτώβριο του 2007 ανέλαβα αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τον Μάρτιο του 2010, ανέλαβα αν. Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας.

*Τα βιογραφικά των υποψηφίων παρουσιάζονται από την επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας

Leave a Reply

Your email address will not be published.