Α. Λυμπέρης: Η «πόρτα» στο Tatoi Club και ο πλειστηριασμός της βίλας στο Κεφαλάρι

Το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιουνίου-για την ακρίβεια λίγο μετά τις εφτά το απόγευμα-ο κ. Αντώνης Λυμπέρης εμφανίσθηκε στην παρουσίαση της κολεξιόν που υπογράφει ως σχεδιάστρια η σύζυγός του Έλενα. Τότε ήξερε ότι στις 22 Ιουλίου πλειστηριάζεται στην Μύκονο η βίλα του, διατηρούσε όμως την ψυχραιμία του, ενώ λίγα 24ωρα αργότερα πληροφορήθηκε ότι στις 30 Ιουλίου, βγαίνει στο σφυρί και η κατοικία της οικογένειας στο Κεφαλάρι. 

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο εκδότης προσπαθεί εναγωνίως να αναβάλλει τους πλειστηριασμούς καταβάλλοντας κάποια ποσά στις τράπεζες που τα έχουν κατασχέσει.

“Η πόρτα στο Tatoi Club.” 

Στην συγκεκριμένη παρουσία του στην εκδήλωση της συζύγου του πάντως δεν άφησε να φανεί η ανησυχία του σε μια από τις πολύ σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του πάλαι ποτέ ισχυρού εκδότη, ο οποίος μετά την κατάρρευση του Ομίλου του προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια του.

Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι, όταν οι εργαζόμενοι  που έμειναν στον δρόμο όταν η εκδοτική αυτοκρατορία του κατέβασε ρολά,  διεκδικούν ακόμη τα δεδουλευμένα τους.

Η αλήθεια είναι ότι από εκείνη την αποφράδα ημέρα της 6ης Νοεμβρίου του 2012, όταν ο κ. Λυμπέρης τους ανακοίνωνε το τέλος, δεν θα ήταν ποτέ πια ο ίδιος.

Έχοντας αντέξει λίγο παραπάνω από τον «αιώνιο» αντίπαλό του Πέτρο Κωστόπουλο πίστεψε ότι θα κατάφερνε να διασώσει τον όμιλο, προδόθηκε όμως όπως τους είπε από τις τράπεζες που δεν πίστεψαν στην βιωσιμότητα των «Εκδόσεων Λυμπέρη». Τώρα εκτός από τους πρώην υπαλλήλους του ακόμη και παλιοί-πιστοί κάποτε όταν όλα φάνταζαν ιδανικά στον εκδοτικό του όμιλο-φίλοι του, φέρεται να του έχουν γυρίσει την πλάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Λυμπέρης το διαπίστωσε πρόσφατα όταν έκανε αίτηση για να γίνει μέλος του Tatoi Club, εκεί όπου συχνάζουν πλέον πολλοί εκ των ισχυρών επιχειρηματιών της χώρας.

Και αν ήταν εύκολο να βρει δύο μέλη για να τον συστήσουν-προτείνουν ως μέλος αποδείχθηκε πολύ δύσκολο η αίτησή του να γίνει δεκτή.

Μετά από μια σύντομη εξέταση απορρίφθηκε και έτσι ο «Faux Ωνάσης»  όπως τον αποκαλούσαν οι εχθροί του, δέχτηκε άλλο ένα χτύπημα στο ήδη πληγωμένο εγώ του.  

“Τα περιοδικά και η Βραζιλία”

Τους τελευταίους μήνες ο κ. Λυμπέρης δουλεύει συνήθως στην έπαυλη της οικογένειας στο Κεφαλάρι, πάντα μαζί με τον στενό συνεργάτη του Πέτρο Μπουροβίλη -είναι στο πλευρό του δεκαετίες-για εταιρικά έντυπα μεγάλων εταιριών όπως το περιοδικό του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πρόκειται για το 2board ενώ  άλλους  τίτλους που διαχειρίζεται μέσω του κ. Μπουροβίλη είναι τα περιοδικά «Confidential Mykonos», «Men’s Health», «Women’s Health», το περιοδικό «Attica» του γνωστού πολυκαταστήματος και το «Divanity» εταιρική έκδοση της γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων.

Στις αρχές του περασμένου μήνα βρέθηκε και πάλι στην αγαπημένη του Μύκονο, μαζί με την σύζυγό του και τα παιδιά τους. Απέφυγε τις φωτογραφίες εκτός από μία και μοναδική φορά που ο φακός ενός φίλου τον απαθανάτισε μαζί με την κ. Λυμπέρη στο εστιατόριο Monarch μαζί με τον παλιό φωτογράφο της εγχώριας show biz Γιάννη Καζανίδη.

Λίγες ημέρες αργότερα δημοσιοποιήθηκε η είδηση ότι στις 22 Ιουλίου βγαίνει στο σφυρί η βίλα της οικογένειας στον Τούρλο,  από την Τράπεζα Eurobank, με τιμή εκκίνησης το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Το «παλάτι» των 883 τ.μ. – που έχει φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας showbiz – είναι δεσμευμένο από την ανεξάρτητη αρχή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με τον πλειστηριασμό να λαμβάνει χώρα στο Ειρηνοδικείο Μυκόνου.

Τον περασμένο Απρίλιο μάλιστα, στο Νησί των Ανέμων είχαν φτάσει υποψήφιοι αγοραστές με τους δικηγόρους τους προκειμένου να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση και να προτείνουν προσφορές, ωστόσο οι διαδικασίες του πλειστηριασμού τελικά αναβλήθηκαν.  To ακίνητο Λυμπέρη – στον Τούρλο της Μυκόνου μπορεί να βγαίνει σε πλειστηριασμό από τη Eurobank, όμως είναι υποθηκευμένο σε άλλες δύο τράπεζες. Συγκεκριμένα, στη Eurobank η υποθήκη ανέρχεται στο ποσό των 4 εκατ. ευρώ, στην Εμπορική έχει γίνει προσημείωση για 2,4 εκατ. ευρώ και στην Τράπεζα Κύπρου για το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ.

Οπως λένε όσοι γνωρίζουν το σπίτι του Αντώνη Λυμπέρη, αν και δεν κατοικείται, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Συντηρείται κανονικά και όποιος το αποκτήσει μπορεί άμεσα να εγκατασταθεί. Στις 22 Ιουλίου θα ξέρουμε τελικά ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας, εκτός κι αν η αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μπλοκάρει τη διαδικασία.

Η κατάθλιψη και η κολεξιόν.

Το ζεύγος Λυμπέρη άντεξε λίγο παραπάνω από τον άνθρωπο που άλλαξε το εκδοτικό σκηνικό στην Ελλάδα για πάντα, αν και οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι ο Αντώνης Λυμπέρης ένιωθε πάντα πάρα τα όσα πέτυχε στις εκδόσεις, ότι για πολλούς ερχόταν δεύτερος.

Εν αντιθέσει με το Πέτρο που βίωσε την κατάθλιψη μετά την κατάρρευση, δημοσιοποιώντας την σε μια συνέντευξη του, ο Αντώνης Λυμπέρης επέλεξε να μην μιλήσει ποτέ δημόσια για την θλίψη του, μετά από εκείνη την τελευταία ομιλία, την ημέρα που κατέρρευσε η εκδοτική του αυτοκρατορία.

Έχοντας την συμπαράσταση της οικογένειάς του, προτίμησε να αποτραβηχτεί βιώνοντας την βίαιη αποκαθήλωση που επιφυλάσσει η πλειοψηφία των ΜΜΕ σε περιπτώσεις σαν την δική του και του Κωστόπουλου.

Η σύζυγός του αντίθετα, δηλώνει παρούσα όχι μόνο μέσω των εκδόσεων αλλά πλέον και σαν σχεδιάστρια ρούχων. Η συλλογή της με τον τίτλο «Thalatta-Thalatta» είχε αρκετούς καλεσμένους, αλλά σίγουρα  δεν θύμιζε σε τίποτε τις παλιές «χρυσές» εποχές.

Τότε που στα καλέσματα του ζεύγους στην κατοικία τους η στα βραβεία για τις «Γυναίκες της χρονιάς» τα ηχηρά ονόματα έδιναν απαραίτητα το παρόν.

Η σαμπάνια έρρεε άφθονη στα κρυστάλλινα ποτήρια και όλοι χαμογελούσαν χωρίς κανένας τους-ούτε καν οι ίδιοι οι Λυμπέρηδες-να φαντάζονται ότι κάποια στιγμή η ζωή τους θα άλλαζε άρδην ρότα.

riskygames.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.