Λίγα 24ωρα πριν τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΝΔ ο υπ. Πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας, επικεντρώνεται σε δύο σημεία. Το πρώτο αφορά στο ότι δεν τον κρατά κανείς και από πουθενά και αυτό τον καθιστά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ανεξέλεγκτο απέναντι σε συστήματα, μηχανισμούς και διαπλοκές και το δεύτερο έχει να κάνει με τη θητεία του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον κ. Μεϊμαράκη. Ο ίδιος, υποστηρίζει ότι, ο κ. Μεϊμαράκης έχει δίκιο όταν λέει ότι δεν κάνουν όλοι για όλες τις δουλειές.

«Η ΝΔ δε θα απολογείται από τη Δευτέρα αν εκλεγώ Πρόεδρος.

Μπορώ να ξαναμιλήσω σε 2 εκ. Έλληνες»

«Μπορώ να ξαναμιλήσω σε 2 εκ. Έλληνες που εγκατέλειψαν την παράταξή μας τα τελευταία χρόνια, που την είχαν εμπιστευτεί, αλλά με δική μας ευθύνη έφυγαν, θύμωσαν, πικράθηκαν, προδόθηκαν και μπορώ να τους ξαναμιλήσω γιατί πολύ απλά δε συμμετείχα στις πολιτικές των τελευταίων ετών που τους απομάκρυναν από την παράταξή μας και άρα μπορώ να τους μιλήσω ξανά για το αύριο και να είμαι πιστευτός, να μη χρειάζεται να απολογηθώ, όπως και τα στελέχη μας. Η ΝΔ δε θα απολογείται από Δευτέρα αν έχω εκλεγεί πρόεδρος. Επίσης επειδή ακριβώς δεν έχω πίσω μου ούτε σκιές, ούτε το οτιδήποτε να με βαραίνει από το παρελθόν, δεν μπορεί την επόμενη μέρα αν προκύψει κάτι στη χώρα, να σηκώσει κάποιος από τα γνωστά συστήματα ένα τηλέφωνο και να μου ζητήσει να κάνω πίσω σε κάτι. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω για το συμφέρον της χώρας, γιατί πολύ απλά δε με κρατάνε από πουθενά. Κι αυτό με καθιστά ανεξέλεγκτο απέναντι σε συστήματα, σε μηχανισμούς, σε διαπλοκές»

«Έχω διοικήσει με επιτυχία το “μικρό Κράτος” της Περιφέρειας.

Συμφωνώ με τον κ. Μεϊμαράκη, δεν κάνουν όλοι για όλες τις δουλειές»

«Ο κ. Μεϊμαράκης δεν είπε ότι κάνω για πρόεδρος, είπε ότι όλοι δεν κάνουμε για όλους τους ρόλους. Και τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια αν εννοεί ότι είμαι καλός περιφερειάρχης, διότι πράγματι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια στη χώρα, των 2 εκ. Ελλήνων, έχουμε καταφέρει να είμαστε πρώτοι σε απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ εδώ και δύο συνεχείς χρονιές, είναι ένα μικρό Κράτος αν θέλετε ως προς τις αρμοδιότητες και άρα το γεγονός ότι είμαι πετυχημένος περιφερειάρχης, μου δίνει τα εχέγγυα να είμαι και ένας πετυχημένος πρωθυπουργός αύριο, και τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια. Αλλά θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του στο ότι δεν μπορούν να κάνουν όλοι για όλες τις δουλειές. Γιατί ας πούμε, ένα χαρακτηριστικό που χρειάζεται ένας πρωθυπουργός σε μία χώρα, είναι να μη χάνει την ψυχραιμία του όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Να μην αρχίζει τα «γαλλικά», τα «κινέζικα» όταν εκνευρίζεται, γιατί για σκεφτείτε να έχουμε ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και εκείνη τη μέρα να είναι εκνευρισμένος ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός. Μπορούν τα πράγματα να ξεφύγουν από τον έλεγχο.  Σας λέω ότι συμφωνώ με τον κ. Μεϊμαράκη ότι δεν κάνουν όλοι για όλες τις δουλειές».

Leave a Reply

Your email address will not be published.