ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Βαρουφάκης: Εχουμε μπροστά μας μία νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών

Την περιγραφή του Κέινς για τον τρόπο με τον οποίο επιβλήθηκε η Συνθήκη των Βερσαλλιών από την Αντάντ στους Γερμανούς, στην συνθήκη που τερμάτισε τον Πρώτο Παγκόσμιο και δημιούργησε τις συνθήκες για την έκρηξη του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, χρησιμοποίησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για να περιγράψει το περιεχόμενο της συμφωνίας που καλείται να ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Βαρουφάκης: Εχουμε μπροστά μας μία νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών

Ο κ.Βαρουφάκης σημείωσε ότι για μία ακόμη φορά η Ελλάδα καλείται να συζητήσει την αναδιάρθρωση του χρέους της μετά την λήψη μέτρων και όχι πριν από αυτά.

«Είναι αυτή η συμφωνία βιώσιμη; Με αυτά τα πλεονάσματα και χωρίς αναδιάρθρωση χρέους η δικιά μου μελέτη δείχνει απώλεια ΑΕΠ 20 δισ», σημείωσε.

Υπογράμμισε ακόμη τον κίνδυνο να μην υπάρξει τελικά συμφωνία με τον ESM, καθώς βάσει του κανονισμού του απαιτεί τη συμμετοχή ΔΝΤ, αλλά το ΔΝΤ θέτει θέμα βιωσιμότητας του χρέους.

«Η τρόικα αρνήθηκε την ευγενική μας προσφορά να μετατραπεί σε θεσμούς, σε συνεργασία με τον δόκτορα Σόιμπλε καιροφυλακτούσε, εργάστηκε σκληρά για να επιστρέψει στην Ελλάδα η καταστροφική σαφήνεια των μνημονίωνν και να γίνει ακόμα πιο καταστροφική, τιμωρητική, ακόμα πιο τιμωρητική απέναντι στο λαό, επειδή τόλμησε να πει ένα όχι 61,5% το οποίο κ. συνάδελφοι ήταν ένα μεγάλο ναι στη δημοκρατική Ευρώπη για την οποία εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν, ήμαστε και θα ήμαστε ενωμένοι την ώρα που η Ευρώπη πλήττει τον εαυτό της», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Χαρακτήρισε εξάλλου το σχεδιαζόμενο νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων ένα «ταμείο εκποίησης» της δημόσιας περιουσίας.

Ωστόσο, ο ίδιος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ενωμένος κατά την κρίσιμη μάχη για την επίτευξη μίας βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα.

ethnos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.