«Θα συνεχίσω να υπηρετώ το «όχι» της μεγαλειώδους Κυριακής» – Είπε ότι η κυβέρνηση ετοιμαζόταν «για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε απειλή»

Έπειτα από τις αποκαλύψεις που έκανε περί σχεδίου για Grexit, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προχώρησε την Τρίτη σε νέες προκλητικές δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο για τα ΙΟUs είχε γίνει με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Βαρουφάκης είπε ακόμη πως εντολή του κυβερνητικού συμβουλίου ήταν το υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε απειλή.

«Η κυβέρνηση ετοιμαζόταν για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε απειλή, εναντίον της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως τα IOUs ήταν τρόπος «για να κερδίσουμε χρόνο με τους εταίρους, ευελπιστώντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ της Ελλάδας».

«Είναι συνθήκη συνθηκολόγησης. Αυτό ζητάνε οι δανειστές. Κανένας από εμάς δεν ήθελε να παραδώσουμε την χώρα. Ζητούν να παραδώσουμε τη χώρα άνευ όρων. Ως βουλευτής έχω ιερή υποχρέωση να διαβάσω προσεκτικά το κάθε άρθρο του κάθε νομοσχεδίου και να αποφανθώ. Να το δω σφαιρικά με ένα απλό ερώτημα: «Είναι βιώσιμο, υπάρχει πιθανότητα να ανακάμψει η Ελλάδα;» Δεν έχω αποφανθεί ακόμα», είπε.

Ακόμη, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί το «όχι» της μεγαλειώδους Κυριακής, ενώ ερωτηθείς για τα σενάρια κλήσης του στην εξεταστική για το μνημόνιο, απάντησε πως δεν θα αρνηθεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τους επικριτές του.

Όσον αφορά στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αίγινα και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για κακεντρέχεια.

«Η κακεντρέχεια είναι στο «κόκκινο» και ό,τι και αν κάνω μετατρέπεται σε σκάνδαλο», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι είχε μιλήσει με τους κ.κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο.

Παράλληλα, ανέφερε πως, για όσο διάστημα είναι βουλευτής, δεν πρόκειται να έχει καμία άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.

«Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από καμία διάλεξη όσο είμαι βουλευτής και ούτε πρόκειται», σημείωσε.

protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.