Ζήτησα από την Πρόεδρο της Βουλής να καταθέσει τα διαθέσιμά της Βουλής στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά δεν έλαβα απάντηση, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Στο ερώτημα, για ποιό λόγο συνέβη αυτό, ο υπουργός είπε ότι πρέπει να ρωτηθεί η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι δηλώσεις Κωνσταντοπούλου στα μέσα Μαΐου στον ΣΚΑΪ

Αναφορικά με τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων της Βουλής στον κοινό λογαριασμό της ΤτΕ, είπε ότι την Παρασκευή έλαβε «διερευνητική επιστολή από τον [αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ] Δημήτρη Μάρδα» και από εκεί και πέρα θα διερευνήσει το πλαίσιο, τηρώντας τις συνταγματικές διαδικασίες.

«Η Βουλή», είπε, «έχει αυτονομία και η πρόεδρός της δεν είναι διαχειριστής. Η Βουλή είναι μία από τις τρεις ανεξάρτητες εξουσίες που λειτουργούν στη χώρα».

Σχετικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο ένα νόμο, που δεν έχει γίνει, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως αυτό ήταν ένα σχήμα λόγου που ειπώθηκε για να καταδείξει την αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης Σαμαρά να ψηφίσει τα μέτρα «800 σελίδων» τον Νοέμβριο του 2012 για να λάβει τη δόση από το Eurogroup.

Leave a Reply

Your email address will not be published.