ΒΙΝΤΕΟ: Με δάκρυα στα μάτια «έπεσε» η αυλαία στον Αρχάγγελο!

Με απόλυτη επιτυχία έκλεισε χθες αργά το βράδυ η αυλαία των επταήμερων εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαγγέλου «Ο Αίθωνας». Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Τσακίρης, φανερά συγκινημένος, εξέφρασε το παράπονό του και αναφέρθηκε στην ανάγκη ομοψυχίας σε αυτόν τον τόπο, ώστε να μπορέσει να στηριχθεί ο πολιτισμός, η παράδοση. 

Παρουσία πλήθους κόσμου, παρουσιάστηκε αφιέρωμα στο μεγάλο παραδοσιακό τραγουδιστή Παναγιώτη Παπανικόλα, από το μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Αίθωνας» κα Ανθούλα Λεβέντη, ακολούθησε μουσικό άκουσμα και έγινε ειδική τελετή για τους μαθητές που πέρασαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αμέσως μετά προβλήθηκαν φωτογραφίες γάμων, παλιές φωτογραφίες και φωτογραφίες από τα παιδιά του νηπιαγωγείου. 

Μάγεψε, όπως κάθε φορά, η προβολή του παραδοσιακού Αρχαγγελίτικου γάμου με τα παιδιά του 3ου νηπιαγωγείου Αρχαγγέλου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Αίθωνας», ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Τσακίρης, έκλεισε τις επταήμερες εκδηλώσεις για το καλοκαίρι του 2015, βαθιά συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια. Ένας εξαίρετος άνθρωπος, με διάθεση για προσφορά, αναφέρθηκε στην ανάγκη ομοψυχίας και ομοθυμίας, ενώ κάλεσε να απαντηθούν τα γιατί που διαχρονικά μένουν αναπάντητα.

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Στέφανος Δράκος, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις, έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο facebook:

«Η αποστολή των Πολιτιστικών, είναι η διατήρηση της παράδοσης ενός τόπου. Στον Αρχάγγελο, οι άνθρωποι, έχουν καταφέρει να διανύσουν περισσότερα βήματα. Γεννούν πολιτισμό και δημιουργούν παράδοση. Ακόμη και παιδιά, μόλις 5 ή 6 ετών, εντρυφούν στην ιστορική παράδοση και αναλαμβάνουν να γίνουν οι συνεχιστές και δημιουργοί της. Τιμή μου να βρίσκομαι σήμερα στον Αρχάγγελο, κατά την ημέρα λήξης των επταήμερων Αυγουστιάτικων εκδηλώσεων»

Δείτε σύντομο απόσπασμα από την ομιλία του κ. Μιχάλη Τσακίρη:

Πηγή: Black Monday.gr 

Leave a Reply

Your email address will not be published.