ΒΙΝΤΕΟ: Μιχάλης Κουνάλης, ο Κρητικός με το Χρυσό Φτερό, «αναγεννά» τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα!

ΚΟΥΝΑΛΗΣ4«Μία φορά και εάν καιρό, ήσουνα χρυσό φτερό και σε λέγανε αγάπη και σε φόρεσα στην πλάτη και αντοχές για να πετώ είχα σαν τον αετό…!», τραγουδά ο Μιχάλης Κουνάλης και το μαγαζί που εμφανίζεται σείεται. Ένα τραγούδι μου μιλάει για την αγάπη, όπως αυτή στη σημερινή εποχή έχει ξεχαστεί, και όμως αυτό το τραγούδι σε ταξιδεύει, τόσο εξαιτίας των στίχων του, όσο και εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο ερμηνεύεται ντυμένο με μοναδικές μελωδίες.

Σήμερα ο Μιχάλης Κουνάλης, επιστρέφει με δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Του Νότου τα Πουλιά», σε μουσική του Γιάννη Νικολάου. Οι στίχοι είναι της ποιήτριας και συγγραφέως Μαρίας Παπαδάκη, ενώ στον δίσκο συμμετέχουν και η Εμμανουέλλα Χιωτάκη που τραγουδά με τον Μιχάλη Κουνάλη, την αναβίωση του θρυλικού έρωτα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, «Τσ’ Αγάπης και του Έρωτα», αλλά και ο Αλέξανδρος Μπελλές, με τους «Δροσουλίτες».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΝΑΛΗΣ

Η ερμηνεία του Κρητικού Μιχάλη Κουνάλη, υιού του Δημήτρη Κουνάλη, ενός εκ των σημαντικότερων λυράρηδων της Κρήτης, θυμίζει τις παλιές καλές εποχές των παραδόσεων και των ηθών της παραδοσιακής μουσικής της Κρήτης.

ΚΟΥΝΑΛΗΣ2 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΝΑΛΗΣ

ΚΟΥΝΑΛΗΣ6

ΚΟΥΝΑΛΗΣ5 ΚΟΥΝΑΛΗΣ4 ΚΟΥΝΑΛΗΣ3 tou_notou_ta_poulia_cover_2015_04_001-600x534

Leave a Reply

Your email address will not be published.