Στην παραλία Ιαλυσού πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11.00 π.μ., η τελετή κατάδυσης του Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων. Δώδεκα νέοι, παρουσία πλήθους κόσμου και των τοπικών αρχών, βούτηξαν στα παγωμένα νερά για τον Σταυρό.

Στην τελετή Αγιασμού των υδάτων που τέλεσε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού, π. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, παρουσία της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, Κας Μπότσαρη Ερμίνας, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Κος Τσίκκης Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’θμιας Εκπ/σης Δήμου Ρόδου Κος Κορωναίος Ιωάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κος Μουτάφης Δήμος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Κος Τσίκκης Θωμάς, Κα Μαλαματή Παρασκευή, Κος Σταμούλης Χρήστος και Κα Κακλιού Αναστασία.

Τυχερός, αναδείχθηκε ο Νικόλαος Κοτσάνης, ο οποίος ανέσυρε τον Σταυρό και τον παρέδωσε στον π. Κωνσταντίνο. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή δώρισε στον Κο Κοτσάνη ένα χρυσό σταυρό και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού -εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου- αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας του Φιλερήμου.

ΙΑΛΥΣΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2016 4 ΙΑΛΥΣΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2016 3 ΙΑΛΥΣΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2016 2 ΙΑΛΥΣΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2016 1 ΙΑΛΥΣΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΥΔΑΤΩΝ ΙΑΛΥΣΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2016 ΙΑΛΥΣΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2016 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.