Σε πύρινη κλοιό βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Ιουνίου 2016, το νησί της Ρόδου, ύστερα από την εκδήλωση πυρκαγιάς γύρω στις 11 το πρωί σε δασική περιοχή στην Απολακκιά της Νότιας Ρόδου. Στο σύνολό τους, το προσωπικό και τα μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, με την αρωγή όλων, τοπικών αρχών και εθελοντικών οργανώσεων, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεσή της, αλλά μάταια. Στο σημείο ενεργούν και εναέρια μέσα, ενώ εκκενώθηκε και το τοπικό διαμέρισμα.

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή ανάμεσα στο μοναστήρι του Ασώματου και το Φράγμα Απολακκιάς και κατευθύνεται προς τα Σιάννα. Στο σημείο ενεργούν 38 πυροσβεστικά οχήματα και βρίσκονται 15 υδροφόρες του Δήμου Ρόδου. Επίσης, στο σημείο πραγματοποιούν εναέριες ρίψεις 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Μάλιστα, προκειμένου να μη κινδυνεύσουν άνθρωποι, εκκενώθηκε η Απολακκιά, με το σύνολο των κατοίκων να μεταφέρεται στην Κατταβιά.

Στη φωτιά, έχουν φτάσει ήδη, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ οι Αρχές αναμένουν ακόμη 40 άτομα προς ενίσχυση της κατάσβεσής της, από τη Θεσσαλονίκη. Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το φράγμα της Απολακκιας, έφτασε στην Ίστριο και γύρισε στη Μονόλιθο, εξαιτίας και της αλλαγής των ισχυρών ανέμων που πνεύουν στην περιοχή.

ΦΩΤΙΑ 13 ΦΩΤΙΑ 12 ΦΩΤΙΑ 11 ΦΩΤΙΑ 10 ΦΩΤΙΑ 9 ΦΩΤΙΑ 8 ΦΩΤΙΑ 7 ΦΩΤΙΑ 6 ΦΩΤΙΑ 5 ΦΩΤΙΑ 4 ΦΩΤΙΑ 3 ΦΩΤΙΑ 2 ΦΩΤΙΑ 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.