ΠΑΤΜΟΣ 13Συντροφιά με τον Όμιλο Colorado, το νέο μυθιστόρημα της Αναστασίας Κορινθίου «Ποτέ μη λες για πάντα», που μαγεύει και ταξιδεύει, γέμισε λέξεις στις σελίδες, ντύθηκε με τη μυρωδιά της θάλασσας και ταξίδεψε γεμάτο αλατισμένο νερό από την σπηλιά που έκρυβε τα όνειρα των πρωταγωνιστών, στην ιερή Πάτμο της Δωδεκανήσου, στο σπήλαιο της Αποκάλυψης. 

Περίπου 8 το βράδυ και το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου στην Πάτμο, είχε αρχίσει να γεμίζει κόσμο. Η Αναστασία Κορινθίου, συγγραφέας του μυθιστορήματος, ευρέως γνωστή και από το βιβλίο «Για την καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη, ντυμένη στα χρώματα του βιβλίου που στο εξώφυλλό του φιλοξενεί τη Ρόδο, γέμισε χαρά και ευγνωμοσύνη, από τη στήριξη των κατοίκων της Πάτμου.

Μπορεί η αγάπη να φυλακίσει τη σκέψη;

Μπορεί η σκέψη να δραπετεύσει από την αγάπη;

«Ποτέ, μη λες για πάντα…»

Η παρουσίαση του μυθιστορήματος, που φιγουράρει ήδη στις πρώτες θέσεις των best sellers, έγινε από την εκδότρια του Black Monday.gr, δημοσιογράφο Άννα Σαρρή και την Μαρία Χαραλάμπους. «Ποτέ μη λες για πάντα», είπε ανοίγοντας την παρουσίαση η Άννα Σαρρή, για να προσθέσει ότι πρόκειται για μία ονειρική και μαγευτική βραδιά, που όνειρα γίνονται αστέρια στον ουρανό της λύτρωσης και το νερό στα βράχια – στη σπηλιά, πηγή ζωής και αναγέννησης, εδώ στη σαγηνευτική Πάτμο της Ιεροσύνης, της Αποκάλυψης, στην Ιερουσαλήμ του Αιγαίου.

«Υπάρχει νόμιμος και παράνομος έρωτας;» ρωτούσε τον δάσκαλό της.

«Όχι αγάπη μου. Στο λεξικό υπάρχει απλώς η λέξη έρωτας. Παράνομο είναι ό,τι παραβιάζει νόμους ανθρώπινους. Οι νόμοι της καρδιάς στο Θεό ανήκουν κι ο Θεός είμαστε εμείς. Κατ’ εικόνα και ομοίωση.

ΠΑΤΜΟΣ 3

Η Άννα Σαρρή, μαζί με την Μαρία Χαραλάμπους, άρχισαν αμέσως μετά να ξετυλίγουν το γρίφο γραμμάτων που έγγραφων πάνω σε πέτρες με κιμωλία, με τη βοήθεια των όσων λάτρεψαν και θα λατρέψουν το μυθιστόρημα, οι οποίοι και αναζητούσαν τη λέξη που κρύβεται πίσω από το γράμμα, ώστε να ακούσουν το σχετικό απόσπασμα που αποκαλύπτεται μέσα από το βιβλίο.

«Γυαλί που ραγίζει, σπάει από έρωτα, κι αυτοί που δεν αγαπήθηκαν ποτέ, μέταλλο που σκουριάζει. Πιο όμορφο το γυαλί κόρη μου. Αλήθεια σου λέω! Να χαίρεσαι που δεν θα πιάσεις σκουριά ποτέ. Να ευγνωμονείς τη ζωή που έσπασες, που σ’ έσπασε χίλια κομμάτια ο Φίλιππος. Όμορφο είναι να σπας από έρωτα δυνατό. Έρωτα που αξίζει!».

Η Αναστασία Κορινθίου, μαζί με την Σμαράγδα Μουλιάτη

Η Αναστασία Κορινθίου, μαζί με την Σμαράγδα Μουλιάτη

«Μπορεί σήμερα να μη βρισκόμαστε σε μία μαγευτική σπηλιά που μόνο ο ήλιος καθρεφτίζεται στο νερό, το θαλασσινό, αλατισμένο νερό. Όμως ένας βράχος από αυτή τη σπηλιά, όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, ήρθε κοντά μας. Σε αυτό τον βράχο, θα γράψουμε απόψε τη δική μας ιστορία, μία ιστορία γραμμένη με το κόκκινο του πάθους, της αγάπης, του έρωτα, του πόνου, του αίματος. Το κόκκινο της ελπίδας», είπε η Άννα Σαρρή και αφού μαζί με την Μαρία Χαραλάμπους σχημάτισαν το όνομα της Αναστασίας Κορινθίου, από τα αρχικά γράμματα των λέξεων στην πέτρα της Πάτμου, ζήτησαν από την συγγραφέα να αποκαλυφθεί και να μιλήσει για το έργο της.

Α Ν Α Σ Τ Α Σ Ι Α

ΠΑΤΜΟΣ 9

Η Αναστασία Κορινθίου, φανερά συγκινημένη από την αγάπη του κόσμου και από την παρουσίαση του βιβλίου της στην Πάτμο, που ομολογουμένως έκλεψε τις εντυπώσεις, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που δίνουν αξία στα όσα γράφει. 

«Οι λέξεις που δεν ειπώθηκαν ποτέ γίνονται σφαίρες και μετά αίμα. Μικροί φόνοι είναι οι λέξεις που χρωστάς. Μικρά εγκλήματα, οι λέξεις που σου χρωστάνε».

ΠΑΤΜΟΣ 12

Η ίδια η συγγραφέας, πριν την ολοκλήρωση της μαγευτικά ερωτικής βραδιάς, βγαλμένη από το «Ποτέ μη λες για πάντα», παρακολούθησε το βίντεο που φτιάχτηκε για την ίδια, υπέγραψε τα βιβλία της και φωτογραφήθηκε με τους δεκάδες πολίτες που επεδίωξαν να βρεθούν κοντά της. Δίπλα της και η κ. Χριστίνα Κοκκόλη, η οποία αναφέρθηκε στη δράση και στη διαδρομή της Αναστασίας Κορινθίου, με πάρα πολύ αγάπη.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το βιβλιοπωλείο «Ξερόλας» στην Πάτμο και η Άνεμος εκδοτική, έχοντας πάντα στο πλευρό της συγγραφέας τον Όμιλο Colorado. 

ΠΑΤΜΟΣ 5

Η συγγραφέας, αμέσως μετά την επιστροφή της στη Ρόδο, έγραψε στη σελίδα της, μεταξύ άλλων:

«Πάτμος… Να που το λατρεμένο νησί με ξαναφωναξε κοντά του! ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ είπαμε δύο χρονιά μετά από την τελευταία φορά που ένιωσα ΕΡΩΤΑ κεραυνοβόλο με την … αύρα του! Πόσα ευχαριστώ να πω στην Meri Voula που με κάλεσε και οργάνωσε μια υπέροχη βραδιά στο ΑΡΙΩΝ για μένα και όσους μας τίμησαν με την παρουσία και το χαμογελο τους!

Πόσα <<αγαπώ>> να πω στην Anna Sarri και την Maria Charalampous για την υπέροχη παρουσίαση – έκπληξη που είχαν ετοιμάσει. Πόση ευγνωμοσύνη για την αγκαλιά (20 χρόνια μετά) και τον χαιρετισμό της Χριστίνα Κοκκόλη. 

Πόση ευτυχία να είσαι μέλος της άνεμος εκδοτική με τους Νικόλας Τελλίδης Γιάννης Φιλιππίδης εκδότες – καπεταναίους».

Πηγή: Black Monday.gr

Φωτορεπορτάζ: Zineta

*Το νέο μυθιστόρημα που συγκινεί, μπορείτε να το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία.

ΠΑΤΜΟΣ 13
ΠΑΤΜΟΣ 11


ΠΑΤΜΟΣ 8 ΠΑΤΜΟΣ 7 ΠΑΤΜΟΣ 6 ΠΑΤΜΟΣ 5 ΠΑΤΜΟΣ 4
ΠΑΤΜΟΣ 2 ΠΑΤΜΟΣ 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.